Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

Medi Ambient i Benestar Animal de l'Ajuntament de Palma presenta la campanya "ADOPTA, no els abandonis" per a fomentar les adopcions dels animals de companyia i lluitar contra els abandonaments

1 de juliol de 2020

El primer semestre d'enguany les entrades a Son Reus s'han reduït de forma considerable en relació amb els anys anteriors.

Gairebé tots els cans que arriben són recuperats pels seus propietaris o surten en adopció.

Palma, 30 de juny 2020. L'Àrea de Medi Ambient i Benestar Animal de l'Ajuntament de Palma, amb la col·laboració de l'EMT i de les entitats de defensa dels drets dels animals Peluditos de Son Reus i Baldea, han presentat avui una campanya amb el lema "ADOPTA, no els abandonis" per a fomentar les adopcions d'animals de companyia i evitar els abandonaments.

La campanya constarà d'una cinquantena d'opis situats per tota la ciutat i d'un autobús amb la part posterior retolada amb la imatge de la campanya. Així mateix, se n'ha incorporat la imatge al web de l'Ajuntament i a partir d'avui mateix es difondrà per les xarxes socials corporatives de la institució.

Aquesta campanya pretén avançar en la bona línia d'increment d'adopcions i reducció d'abandonaments, que és evident en les xifres del Centre Sanitari Municipal de Protecció Animal de Son Reus.

El primer semestre de 2019 arribaren a Son Reus 631 cans, per renúncies, abandonaments o situació de vagabund. En canvi, aquest primer semestre de 2020 les entrades han estat de 404, amb una reducció del 36%. Les reduccions d'entrades més importants s'han donat a partir del mes de març i abril, encara que aquesta tendència ha continuat també el maig i el juny.

En relació amb els motius d'entrada, en baixen totes les causes el 2020 quant a 2019; les renúncies passen de 169 a 106; els abandonaments, de 238 a 162, i, els cans vagabunds, de 195 a 162.

Pel que fa a les sortides, gairebé tots els cans surten per recuperació per part dels seus propietaris (210) o per adopcions (194). L'ús del microxip ha estat fonamental per a les recuperacions per part dels propietaris i és un indicatiu que la major part dels cans que arriben al centre són extraviats, no abandonats. Per altra banda, les elevades xifres de les adopcions denoten la bona implantació d'aquesta tendència per part de les persones que volen tenir un animal de companyia.

Amb aquesta campanya es volen consolidar les adopcions com a primera opció de les persones que desitgen tenir un animal a casa, perquè d'aquesta manera es doni una nova oportunitat, una nova família, als cans i moixos que, per un motiu o altre, arriben a Son Reus.

Data darrera modificació: 1 de juliol de 2020

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226