Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

La Fundació Turisme Palma 365 organitza una presentació virtual amb premsa especialitzada del mercat nacional

26 de juny de 2020

Palma, 26 de juny de 2020.- La Fundació Turisme Palma 365, ha organitzat una trobada virtual dirigida a la premsa especialitzada del mercat nacional en la qual han participat els presidents de les associacions hoteleres de Palma i Platja de Palma, Javier Vich i Isabel Vidal, respectivament i gairebé unes 40 persones.

El president de la Fundació Turisme Palma 365, Pedro Homar, inaugurà la presentació virtual explicant que Palma està "totalment a punt". "Amb tots els seus serveis turístics funcionant a ple rendiment i afrontant amb èxit la prova pilot focalitzada en el turisme alemany per a rebre els primers turistes internacionals, Palma ja està totalment a punt per a abordar la temporada 2020 com una destinació segura i de confiança".

Homar, ha assenyalat que "Palma ja està 100% operativa per a rebre els seus turistes seguint les normes de seguretat establertes per les autoritats sanitàries amb pràcticament tots els comerços i restaurants de la ciutat oberts, les seves platges (que funcionaran sense reserves), parcs, zones infantils i altres zones de lleure". A més, la connectivitat aèria es va incrementant gradualment i per via marítima també s'han augmentat les freqüències amb dos ferris diaris que uneixen Palma amb Barcelona, Dénia i València. Pel que fa al transport públic, el gerent ha indicat que està funcionant amb normalitat permetent una ocupació als autobusos del 75% de la seva capacitat, accedint-hi només per una porta i utilitzant màscara (per a compensar-ho, s'ha incrementat el nombre de vehicles disponibles).

Previsions esperançadores per a les reserves

Javier Vich, president de l'Associació Hotelera de Palma-Cala Major, ha destacat la transformació de Palma durant els darrers anys. Una ciutat que el 2003 comptava amb 35 hotels i que ara n'ofereix més del doble, amb un total de 73. Per tant, la seva capacitat d'allotjament s'ha consolidat plenament amb 10.560 places hoteleres. Amb el treball i la col·laboració del sector públic i el privat, Palma s'ha convertit en una destinació en si mateixa i es presenta com una opció de qualitat per a gaudir de tots els atractius d'una destinació urbana moderna, cosmopolita i oberta a la mar (el 91% dels hotels són de 4, 5 i 5 estrelles gran luxe, la ciutat espanyola amb major percentatge d'aquest tipus d'allotjaments).

Així, segons les perspectives, Vich ha apuntat que la previsió d'obertura se situa aquest estiu en un 70% d'establiments a la zona de Palma, el que implica que obriran entre 100 i 120 hotels entre Palma i Platja de Palma, cosa que es complementarà amb noves incorporacions progressives durant els mesos de setembre i octubre.

Durant la seva intervenció, la presidenta de l'Associació d'Hotelers de Platja de Palma (AHPP), Isabel Vidal, ha ressaltat el gran èxit de la prova pilot posada en marxa a Platja de Palma des de fa dues setmanes. Un pla que ha rebut un alt grau de satisfacció per part dels turistes, que han valorat molt positivament l'operatiu desplegat i les mesures de seguretat aplicades en tots els àmbits i instal·lacions hoteleres que han demostrat que Palma és una destinació segura.

Segons Vidal, es preveu que Platja de Palma acabi aquest mes de juny amb 11 establiments oberts (el que suposa un 10%) i que les obertures s'incrementin fins a un 60% cap a finals de juliol, amb un total de 65 hotels disponibles. Així mateix, ha subratllat que s'està treballant per a millorar la seva imatge respecte al turisme d'excessos. "A dia d'avui, Platja de Palma s'alça com un gran atractiu turístic, amb una oferta renovada que ha suposat la millora de les seves infraestructures i la seva oferta ludico esportiva promovent la sostenibilitat, el civisme i apostant fermament pel turisme familiar."

Per a acabar, Homar ha agraït l'interès mostrat per tots els assistents, i ha aprofitat la trobada per a avançar que Palma, llançarà una nova app per a conèixer en temps real l'ocupació de les seves platges i triar la que més convingui per a gaudir al màxim de la millor experiència.

Data darrera modificació: 29 de juny de 2020

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226