Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici

L'Ajuntament ofereix un Pla d'estiu perquè els infants gaudeixin de les millors vacances possibles

23 de juny de 2020

El Pla inclou 60 activitats, 5.340 places d'escoles d'estiu, 1.300 places de cursets esportius, suport escolar per a 340 infants i l'obertura de quatre escoletes municipals, a més del servei socioeducatiu d'intervenció comunitària

Una altra de les novetats és que les diferents iniciatives s'han descentralitzat i arribaran a gairebé 30 barris de Ciutat

L'objectiu és que els menuts i les seves famílies disposin d'una oferta variada que es converteixi en un punt de trobada i de socialització després d'uns mesos a casa confinats pel covid-19

Hila: "Com el seu Ajuntament, els hem de donar resposta per a compensar els efectes del confinament"

Palma, 23 de juny de 2020.- L'Ajuntament de Palma ha recollit en el Pla d'estiu per a infants les activitats i iniciatives que les diferents àrees del consistori han programat per a aquests mesos. L'objectiu és que els menuts i les seves famílies disposin d'una oferta variada que es converteixi en un punt de trobada i de socialització després d'uns mesos a casa confinats pel covid-19. Així, aquest estiu l'Ajuntament oferirà 60 activitats, 5.340 places d'escoles i campus d'estiu, 1.300 places de cursets esportius per a infants i suport escolar per a 340 infants i l'obertura de quatre escoletes municipals, a més del servei socioeducatiu d'intervenció comunitària. Una altra de les novetats és que les diferents iniciatives s'han descentralitzat i arribaran a gairebé 30 barris de Ciutat.

El batle de Palma, Jose Hila; el regidor de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera; el regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo; el regidor d'Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, i el regidor d'Esports, Francisco Ducrós, han detallat avui el pla.

"El nostre compromís amb els infants és absolut. Palma és Ciutat Amiga de la Infància, acreditada per UNICEF, i hem recollit les recomanacions que aquesta entitat ens fa a les ciutats", ha explicat el batle. Hila ha recordat que "els infants i els adolescents han estat dos mesos confinats a casa, sense sortir al carrer. No han pogut trobar-se amb els seus amics, jugar a l'aire lliure, fer esport ni anar a escola. Han viscut el confinament més confinat i ho han fet extraordinàriament bé."

El batle també ha destacat "la necessitat que tenen els infants d'estímuls". "Enguany, després del que han hagut de viure, es mereixen el millor estiu possible. A més, les famílies s'enfronten a situacions complicades i necessiten, en molts de casos, suport i conciliació, i també propostes d'oci educatiu infantil i per als adolescents", ha dit Hila. "Com el seu Ajuntament, els hem de donar resposta per a compensar els efectes del confinament. Perquè ningú quedi enrere, ajudant a superar les possibles bretxes socials, culturals i digitals", segons Hila.

Jarabo ha remarcat "el reforçament de les actuacions dirigides a joves que es faran a través dels casals de barri", a més de destacar la importància d'oferir activitats d'esbarjo. Noguera, per la seva part, ha volgut posar en valor que, "per primera vegada, s'ha fet un catàleg d'activitats d'estiu i que cap infant quedarà sense activitats d'estiu per qüestions econòmiques". Ducrós i Carrió han destacat l'esforç fet per a poder oferir les places en condicions de seguretat, ampliant el catàleg i els espais per a arribar a com més infants, millor.

Contingut del Pla d'Estiu

El Pla d'estiu es divideix en quatre àmbits. Són els següents:

1. Activitats culturals i educatives

 • 11 concerts didàctics de SimfoVents-Banda Municipal de Música de Palma per a infants i públic familiar a finals de juny i principis de setembre a diferents barris de Palma: Bons Aires, La Soledat Nord, Son Gotleu, Sant Jordi, la Indioteria, el Terreno, el Sindicat, Son Oliva, el Camp d'en Serralta, Pere Garau, Son Cladera.
 • 10 projeccions de Cinema Familiar a la Fresca, als barris del Sindicat, el Terreno, el Camp Redó, el Rafal Nou, l'Arenal, Son Oliva, Nou Llevant, Son Roca, Pere Garau i Son Gotleu.
 • 3 concerts de música electrònica de Palma de Primavera i 4 actuacions de Palma Dansa, també a diferents punts de la ciutat.
 • També hi ha un calendari de 6 tallers infantils a Can Balaguer i 9 tallers en línia al Centre Flassaders, i visites guiades a demanda d'entitats pel centre històric, i espais emblemàtics com el castell i el bosc de Bellver, la Fundació Miró, l'Aquàrium o Es Baluard.
 • 3 tallers de reciclatge.
 • Reobertura dels casals de barri, que oferiran activitats infantils i familiars: S'Escorxador, Santa Catalina, el Jonquet, Son Cotoner, Son Espanyolet, Sant Agustí, Son Gotleu i Pere Garau.
 • Cinema familiar a 15 barris de Ciutat.

2. Escoles d'estiu

 • A 28 col·legis públics hi ha prop de 3.000 places d'escoles d'estiu, una proposta de qualitat que ofereix alternativa de conciliació per a les famílies i activitats ludicoeducatives per als infants.
 • A aquestes escoles d'estiu se'ls ofereix un ampli catàleg de tallers, contacontes, visites guiades... moltes activitats interessants per a dinamitzar i completar l'oferta, que cada dia els infants tenguin una nova proposta que els sorprengui, que els estimuli.
 • Les escoletes municipals s'han obert la setmana passada, de forma esglaonada i estaran obertes fins al final de l'estiu, amb un pla en funció de les necessitats reals de les famílies i els protocols sanitaris. N'obriran quatre.
 • Per a seguir al costat de les famílies, el Patronat Municipal d'Escoles d'infants va implantar el 10 de juny el programa Escudella d'alimentació saludable, que dona servei a 254 infants, amb un primer i un segon plat i fruita fresca o iogurt.
 • També es posa en marxa aquests dies un nou projecte: Propostes per a emportar, que permetrà a les famílies que no disposin de servei presencial poder optar a propostes de joc i desenvolupament dels menuts amb els materials adients perquè se'ls puguin emportar a casa.
 • Participació habilitarà el Casal de Son Roca com a escola d'estiu amb 40 places.

3. Oci i esport

 • Campus d'Estiu IME. L'1 de juliol arrancaran els campus esportius d'estiu de l'IME. Per a oferir el major nombre de places possibles tenint en compte la reducció de les capacitats, com a novetat, es posen en marxa dues noves instal·lacions. A les que ja hi havia altres anys (Son Moix, Germans Escalas i Rudy Fernández), s'afegeixen enguany el velòdrom de Son Moix i al camp municipal del Rafal Vell. En total, s'ofereixen 2.300 places en 5 diferents torns per a tot l'estiu. El 10% de places són per a infants de famílies en situació de vulnerabilitat.
  S'ha fet aquest esforç d'habilitar més espais perquè era prioritari complir amb totes les mesures de seguretat i salut, per exemple la ràtio s'acota a un màxim de 10 infants per monitor o monitora.
  Les inscripcions ja han començat. Aquests campus estan oberts a nins i nines de 3 a 14 anys i ofereixen múltiples activitats esportives segons l'edat, dirigides al joc, de manera lúdica, impulsant-hi l'educació en valors, amb servei de guarderia i menjador.
 • 6 jornades de nordic walking per a famílies, 360 places en total, per a fer passejades el capvespre al costat de la mar a la zona de la costa (parc de la Mar, el Portitxol, el Coll d'en Rabassa, el Carnatge, Can Pastilla...).
 • Cursets de natació i tennis. S'obren més de 1300 places específiques per als cursets d'estiu.

4. Programes socials i socioeducatius

 • Programa d'orientació i suport a l'estudi Èxit. 340 infants gaudiran del programa Èxit durant el mes de juliol, és a dir 16 centres educatius acolliran 34 grups de suport a l'estudi de 10 infants. Mesura fonamental per a donar un suport extra i una bona preparació de cara al curs vinent a qui ho necessita, amb l'objectiu de combatre bretxes, i fer real la igualtat d'oportunitats. Va adreçat a infants de quart, cinquè i sisè de primària.
 • S'adapta per a arribar a totes les barriades i detectar les necessitats d'infants i adolescents.
 • A més, des de Benestar, el Servei Socioeducatiu d'Intervenció Comunitària i el Servei d'Oci Preventiu realitzaran diferents intervencions durant tot l'estiu.
 • També, amb el programa Caixa Pro Infància, en conveni amb "la Caixa", s'ofereixen serveis i activitats com reforç escolar, psicoteràpia, i ciberaules... als barris de l'Arenal, el Rafal Nou, elRafal Vell, el Viver, la Indioteria, Nou Llevant, Pere Garau, el Sindicat, Son Roca-La Vileta, el Terreno-Cala Major i Son Gotleu.

Data darrera modificació: 24 de juny de 2020

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226