Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

L'Ajuntament reactiva diferents serveis municipals amb la nova normalitat

23 de juny de 2020

El servei de taxi es prestarà en un 40% i la cabuda als busos de l'EMT s'estableix al 100% als seients i en un 50% per als viatgers que van drets

L'IME ja permet emprar les piscines sense cita prèvia

Durant el mes de juliol reobriran set casals de barri: S'Escorxador, Santa Catalina, Son Cotoner, Sant Agustí, Son Espanyolet, Son Gotleu i Pere Garau

Palma, 23 de juny de 2020.- Des d'aquesta setmana,amb l'entrada a la nova normalitat i la fi de l'estat d'alarma, es reactiven diferents serveis municipals:

 • Casals de barri. L'Ajuntament obrirà set Casals de Barri durant el mes de juliol per a realitzar tallers presencials amb cabuda limitada. Les activitats es faran als set casals de barri gestionats directament per l'Ajuntament: S'Escorxador, Santa Catalina, Son Cotoner, Sant Agustí, Son Espanyolet, Son Gotleu i Pere Garau.
  Es tornen a celebrar juntes de districte.
 • Major presència a les oficines d'atenció a la ciutadania. Romandran obertes les mateixes que a la fase III (Cort, Avingudes, Sant Ferran, Son Ferriol, Sant Agustí, Son Moix i l'Arenal) amb un reforç d'atenció presencial. L'ocupació a l'interior de les OACs continuarà limitada. Tots els tràmits es poden fer sense cita prèvia excepte els de padró.
 • Benestar Social. Es reorganitzaran els serveis de promoció de l'autonomia personal de manera que als seus usuaris se'ls procuri suport de les seves necessitats bàsiques amb els serveis d'Ajuda Domiciliària i el Servei d'Ajuda a Domicili.
 • Mobilitat sostenible
  • EMT. La capacitat als busos serà del 100% als seients i un 50% a les places destinades als viatgers que van drets, procurant sempre la separació entre ells. Es manté l'obligatorietat de l'ús de mascareta a l'interior del bus i el servei s'anirà adaptant a la necessitat de la demanda. Les sis línies de Transport a la Demanda que es presten via l'app Spare es mantenen.
  • Taxis. El servei de taxi es presentarà en un 40% atès el dèficit de la demanda. L'Àrea de Mobilitat Sostenible ha aprovat una resolució sobre torns de treball que determina 12 dies de treball mensual, a excepció dels taxis adaptats, que prestaran un 50% del servei. Fins ara, la reducció estava establerta en un 20%del servei.
  • Es reobre el servei de galeres.
 • Esports. L'Institut Municipal de l'Esport (IME) reactiva serveis i reobre més espais. Així, estan ja obertes les instal·lacions de Xavi Torres i Antoni Servera i ja es podran utilitzar les piscines sense cita prèvia, amb l'horari habitual, excepte les piscines de Rudy Fernández i Marga Crespí, que tindran uns horaris especials fins al 30 de juny. Les piscines de Son Hugo es mantenen tancades per l'inici de la reforma.
  Pel que fa als espais poliesportius, a partir de l'1de juliol s'obriran els gimnasos de les instal·lacions (excepte Son Hugo) i el parc de cal·listènia de Son Moix. Així mateix, s'obrirà la pista del Pil·larí i progressivament les pistes d'Alexander Fleming i Son Cladera.
 • Turisme. Les oficines d'informació turística de la Platja de Palma i la plaça d'Espanya obren presencialment. A partir de dia 1 de juliol obriran presencialment també les del carrer de l'Almudaina i la terminal del Port.
 • PalmaActiva. A partir de dia 1 de juliol es reprenen tots els serveis que ofereix PalmaActiva en horari presencial de 8.30 a 14.30 hores i amb cita prèvia per a controlar ocupacions i mantenir les distàncies.
 • Protocol.
  · Es reprenen les visites guiades a l'Ajuntament dels diumenges amb una limitació d'aforament de 20 persones i ús obligatori de mascareta.
  · S'amplia l'assistència a les noces a la Sala de Plens fins a 24 persones, inclosos els nuvis, que hauran de seguir els protocols de distància física i de seguretat.
  · Al Castell de Bellver, l'aforament màxim serà de 18 persones, inclosos els nuvis.

Data darrera modificació: 2 de juliol de 2020

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226