Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

Comença la restauració de l'escultura de Josep Guinovart del parc de la Mar

3 de juny de 2020

Les obres s'emmarquen en un pla per a restaurar diferents peces de Ciutat, que compta amb un pressupost global de 100 mil euros. Les restauradores Neus Peinado i Marga Massanet hi faran feina al llarg d'aquest mes de juny

Antoni Noguera: "tenim obres municipals de primera magnitud que han patit un procés de degradació durant anys. Ara feim feina per a restaurar-les i dignificar tot aquest patrimoni"

Palma, 3 de juny de 2020.- El tinent de batle de Cultura i Benestar social, Antoni Noguera, i la coordinadora general de l'Àrea de Cultura, Francisca Niell, han volgut ser partícips de l'inici de les obres de restauració del complex escultòric de 500 metres de Josep Guinovart, ubicat al passeig Marítim de Palma l'any 1983. L'Àrea de Cultura disposa d'un pressupost de 100 mil euros per a restaurar diferents peces del parc escultòric de ciutat. La Device root out evil, de Dennis Oppenheim, la coneguda com la casa invertida situada a la Porta de Santa Catalina, va ser la primera a restaurar-se i ara s'hi afegeix la de Josep Guinovart. També se'n rehabilitaran d'altres d'emblemàtiques de Ciutat. Cal recordar que Palma compta amb escultures de Joan Miró, Alexander Calder i Eduardo Chillida, entre d'altres. En el cas de l'escultura de Josep Guinovart, les tasques es portaran a terme al llarg d'aquest mes de juny de la mà de les restauradores Neus Peinado i Marga Massanet. La documentació gràfica és a càrrec de Marc Alcover i compta amb el suport de l'arquitecte Adolfo Marí.

La intervenció de conservació-restauració suposa una primera fase d'actuació en la qual es duran a terme tasques de neteja, fixació i consolidació estructural del conjunt. A més, es faran proves d'eliminació de grafits en zones determinades amb diferents sistemes i s'aplicarà una protecció específica que facilitarà l'eliminació de futurs actes vandàlics d'aquest tipus, per a determinar el procés d'actuació en futures fases. La conservació d'aquest conjunt suposa tot un repte per la seva ubicació prop de la mar i perquè és una obra transitable tal com va idear l'artista en la seva creació.

El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, ha explicat que "es tracta d'una necessitat històrica, ja que és part del patrimoni de la nostra ciutat. Les escultures han patit un procés de degradació d'anys i ara estam restaurant i retornant al seu estat original algunes de les peces emblemàtiques del parc escultòric municipal. Tenim obres de primera magnitud, i es pot considerar un autèntic museu a l'aire lliure", ha explicat el regidor Antoni Noguera.

Data darrera modificació: 4 de juny de 2020

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226