Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

L'Àrea de Mobilitat Sostenible autoritza la instal·lació de mampares als taxis com a protecció sanitària

21 de maig de 2020

La instal·lació de mampares no és obligatòria però des de l'Ajuntament es recomana al sector i s'estipulen les característiques d'aquests elements

Dalmau: "Aprofit per a agrair al sector del taxi la capacitat d'adaptació que ha demostrat amb els nous reptes que ha plantejat la crisi de la COVID-19"

Quasi 120 llicències de taxi s'han adherit al servei de Transport a la Demanda (TAD), que es presta a sis línies de l'EMT i que ja compta amb 480 usuaris registrats des que es posà en marxa el passat mes d'abril

Palma, 21 de maig.- L'Àrea de Mobilitat Sostenible autoritzarà la incorporació de mampares a la flota de taxis de Palma, que compta actualment amb un total de 1.246 llicències a la ciutat.

La instal·lació de mampares als taxis no és obligatòria però des de l'Ajuntament es recomana al sector del taxi per tal de per tal de protegir els conductors i usuaris en cas que algun passatger no complís amb l'obligatorietat de dur mascareta.

El tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, aprofita per a agrair a aquest sector la capacitat d'adaptació que ha demostrat als nous reptes que ha plantejat la crisi de la COVID-19 i la feina realitzada durant aquests mesos, en què molts taxistes també han hagut de quedar a casa per a garantir la protecció del seu entorn més vulnerable.

El decret municipal que autoritza les mampares als taxis amb motiu de la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19 n'estableix les següents condicions:

  • Que siguin mampares fabricades professionalment per a proporcionar protecció sanitària com a element de barrera.
  • Que la totalitat de la mampara estigui fabricada amb plàstic 100% flexible i 100% transparent i el gruix de la mampara no superi els 3 mm. A més, han d'estar proveïdes d'una finestreta per a facilitar el pagament de serveis.
  • La instal·lació ha de ser provisional, sense utilitzar cap pern per a la seva fixació.
  • La instal·lació ha de garantir la correcta ventilació i climatització de l'interior del vehicle.
  • No es permet l'ús de mampares de plexiglàs, metacrilat o qualsevol altre element rígid que pugui ser estellable o tallant i pugui suposar un risc per als usuaris i taxistes.

Unes 120 llicències adherides al servei de Transport a la Demanda (TAD)

A més d'aquesta mesura, durant aquesta crisi de la COVID-19 l'Àrea de Mobilitat Sostenible, juntament amb l'EMT i la plataforma Spare i el sector del taxi, han impulsat el Transport a la Demanda (TAD), que ja està operant a diferents trams i horaris de sis línies de l'EMT amb puntes de fins a 30 serveis diaris. Aquesta modalitat de transport permet destinar busos de més capacitat a les línies que circulen pels grans corredors de Palma,

Actualment, un total de 119 llicències de taxi ja s'han adherit al TAD, entre Llucmajor i Palma, i la plataforma Spare, amb la qual els usuaris sol·liciten un servei, ja té 480 usuaris registrats, dels quals 148 han fet almenys un viatge i 98 en són usuaris recurrents.

Des que es posà en marxa el passat 4 d'abril en total el servei suma 849 viatges realitzats, distribuïts segons cada una de les línies:

Línia

Data inici

Total viatgers

L3 entre Cal Capità i el Pla de na Tesa

11/05/2020

14

L9 a Son Espanyol

11/05/2020

15

L11 a la Indioteria Rural

11/05/2020

43

L22 a Cala Blava

11/05/2020

29

L31 a l'Aranjassa i el Pil·larí

04/04/2020

748


La previsió és que aquest servei vagi creixent així com es va avançant en les diferents fases de la desescalada. Els usuaris i usuàries poden sol·licitar viatges des d'una app mòbil Spare o bé telefonar al 608790929. En haver sol·licitat el servei la persona usuària es desplaça a la parada indicada amb cinc minuts d'antelació.

Data darrera modificació: 21 de maig de 2020

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226