Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

49 comunitats de veïns dels barris del Camp Redó, Son Gotleu i Verge de Lluc culminen les obres de rehabilitació dels seus edificis

19 de maig de 2020

Les obres s'han realitzat gràcies a la subvenció de rehabilitació d'edificis d'habitatges que l'Àrea de Model de Ciutat ha atorgat amb una inversió de 757.300 euros

Palma, 19 de maig de 2020.- La regidora de l'Àrea de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha comparegut en roda de premsa per a fer balanç de la convocatòria de subvencions per a la rehabilitació d'edificis d'habitatges i que s'ha concentrat en 3 barris amb prioritat d'intervenció: el Camp Redó, Son Gotleu i Verge de Lluc.

"Hem contribuït a dignificar els barris i millorar la qualitat dels edificis. Que siguin més habitables. I a més, hem contribuït a la creació de comunitat de propietaris, millorar la cohesió i organització veïnal. Aquest aspecte és fonamental per a fomentar i fer créixer els vincles dins una comunitat i augmentar la corresponsabilitat de l'espai compartit", ha afirmat Neus Truyol.

Les actuacions subvencionades han estat dividides en dues línies. La primera, dedicada a la rehabilitació de lesions a l'edifici que afecten la seguretat constructiva i funcional de les façanes i altres elements comuns (baixants, balcons, accessos, impermeabilitzacions, etc.). I la segona línia s'ha centrat en l'adequació i neteja de les zones privades d'ús públic entre els edificis (arbrat en males condicions, voreres, il·luminació).

En total s'ha atorgat 39 subvencions a 47 comunitats de veïns i veïnes que s'han organitzat per a dur a terme obres de rehabilitació dels seus edificis. La majoria de les obres ja han finalitzat, és a dir 27 de les comunitats. Algunes encara estan en marxa, unes 14, i en queden només 6 de pendents d'iniciar les obres. Truyol afegeix que "les comunitats de propietaris disposen fins a final d'any per a justificar les obres realitzades, un termini ampli per a poder finalitzar i justificar les despeses".

RESUM DE SUBVENCIONS CONCEDIDES

Nbre. comunitats

Import atorgat

Estat

47

757.299,59 €

14 iniciades

27 finalitzades

6 no iniciades

Son Gotleu

10

259.130,90 €

7 iniciades

3 finalitzades

Verge de Lluc

13

269.631,90 €

3 iniciades

10 finalitzades

Camp Redó

24

228. 536,79 €

4 iniciades

14 finalitzades

6 no iniciades

Les imatges adjuntes mostren la transformació exterior, que té gran impacte, però també hi ha altres obres interiors que són molt importants com poden ser: renovació de les canonades d'evacuació, subministrament nou d'aigua potable, reparació d'humitats, reparació del forjat de l'escala, impermeabilització de les cobertes, portes d'entrada, adequació de comptadors.

A més de dignificar els barris i fomentar la creació de comunitat de propietaris, la subvenció persegueix dos objectius també importants. Per una banda, millorar les condicions dels habitatges i continuar amb la tasca d'aturar la degradació d'algunes edificacions. I per una altra, la recuperació funcional i estètica dels barris del Camp Redó, Son Gotleu i Verge de Lluc, zones assenyalades com vulnerables i d'especial intervenció.


Les subvencions cobreixen el 90 o el 100 per cent del cost total de les obres, depenent de la línia atorgada. Les comunitats reben el 50% de la subvenció quan inicien les obres i l'altre 50% quan les finalitzen i les justifiquen.

En aquests moments s'està tramitant la línia de subvenció per al 2020 amb l'objectiu que estigui enllestida abans de l'estiu. Pel que fa al catàleg de barriades que s'hi poden acollir, la voluntat és incorporar-ne d'altres que també siguin vulnerables.

Data darrera modificació: 19 de maig de 2020

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226