Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

Benestar Social concedeix durant els primers 10 dies d'estat d'alarma 757 ajudes econòmiques a 842 famílies per 285.000 euros

26 de març de 2020

El departament destina tècnics de serveis no essencials a fer front a les noves demandes derivades de la crisi sanitària provocada pel COVID-19

S'ha habilitat un nou dispositiu per a donar resposta a la necessitat que s'ha traslladat als serveis per part de les famílies de rebre els aliments a casa

Palma, 26 de març de 2020.- Des que es va decretar l'estat d'alarma a causa de la crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, l'Àrea de Benestar Social de l'Ajuntament de Palma ha atorgat 757 ajudes econòmiques per a la cobertura de necessitats bàsiques i habitatge. S'hi han destinat 285.800 euros i han permès atendre 842 famílies en situació de vulnerabilitat. Són 436 ajudes més que ara fa cinc dies, que beneficien 259 famílies. Econòmicament, suposa un increment de 85.404 euros.

A més, en aquest període s'ha reforçat el repartiment de menjar a domicili, que ara també inclou les famílies. Així, s'ha arribat a 711 llars, 11 més que ara fa cinc dies. Com a novetat, el departament ha posat en marxa un nou dispositiu per a fer front a les noves demandes que arriben a través del telèfon d'urgències: la necessitat de rebre aliments a casa. Per això, destina tècnics dels serveis no essencials a anar a fer la compra i portar-la als domicilis de les persones vulnerables.

Centres en actiu

Tots els centres municipals de serveis socials estan funcionant amb els equips de guàrdia i atenent les situacions d'urgència i redirigint les necessitats d'acompanyament. El Servei d'Ajuda a Domicili continua donant el seu servei i ha incorporat 5 noves altes en els darrers dies, fins a arribar als 1.039 casos en seguiment diari. No hi ha hagut noves baixes, i d'aquests només 115 han demanat suspendre el servei temporalment. Se'ls continua fent, però, seguiment telefònic mentre són els familiars que tenen cura d'ells.

Els casals d'autonomia i centres de dia, en canvi, continuen tancats i es fa un seguiment personalitzat, cada dia, als 205 usuaris. En els darrers dies, dos d'ells han estat traslladats a allotjaments residencials. A més, 4 reben ajuda a domicili i 99, el menjar a casa.

D'altra banda, cal destacar que els educadors socials estan en permanent contacte amb les famílies usuàries dels serveis socials que tenen infants i joves per a fer-ne un seguiment i acompanyar-los en l'actual situació.

Son Moix

Aquest vespre s'han ocupat les 50 places habilitades al Poliesportiu de Son Moix per a acollir persones sense sostre. A hores d'ara hi torna a haver 5 places disponibles. Els usuaris allotjats són atesos per treballadors especialitzats, amb el suport de tècnics de serveis socials, personal d'infermeria i de seguretat privada.

L'objectiu és funcionar de la mateixa manera que la gent que passa el període d'alerta a casa seva. Per això s'allotgen al poliesportiu i poden sortir puntualment per a comprar aliments o anar a la farmàcia. També poden sortir per torns a un espai que s'ha habilitat a l'aparcament.

La posada en marxa ha estat possible gràcies a la col·laboració de diversos departaments com ara Infraestructures, Seguretat Ciutadana (Bombers), l'IME i Batlia. També hi han col·laborat amb la donació de material altres entitats, com El Corte Inglés, Coca-Cola i els hotels Protur Badia Park de la Coma i Universal Hotel Romàntica de la Colònia de Sant Jordi.

El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, ha destacat que "els recursos socials són imprescindibles en aquests moments de crisi que vivim i la Regidoria fa feina perquè ningú quedi desatès, i menys les persones més vulnerables".

Data darrera modificació: 27 de març de 2020

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226