Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

EMAYA neteja en una setmana més de 60 carrers, els accessos a set hospitals i a 30 centres sanitaris, supermercats i farmàcies amb productes desinfectants

26 de març de 2020

EMAYA intensificarà la neteja desinfectant amb més vehicles, equips i nous torns de capvespre i vespre per a arribar a més indrets de la ciutat

Durant aquesta setmana s'han utilitzat aproximadament 2.000 litres diaris de lleixiu

Palma, 27 de març de 2020.- Des del passat dia 18 de març EMAYA va començar a netejar amb desinfectant els carrers de més afluència i diferents punts com accessos a centres sanitaris, supermercats o farmàcies, a diversos barris de Palma. Es tracta d'una mesura en el marc de les actuacions enfront de la crisi sanitària ocasionada pel COVID-19. A partir de la setmana que ve aquestes actuacions de neteja desinfectant s'incrementaran de forma notable, reforçant el torn de matí amb més vehicles i equips, i amb un nou torn d'horabaixa i dos camions cisterna que faran feina els vespres. L'objectiu és arribar a tota la ciutat i incrementar les neteges puntuals a les entrades de centres sanitaris, supermercats, farmàcies, etc.

Aquesta neteja especial es fa amb un doble objectiu: per prevenció i per a intensificar la netedat. Les accions de neteja prioritzen les zones amb més afluència de gent, es fan nets amb maquinària els carrers principals amb més circulació, i amb equips específics es realitzen neteges més intenses a l'entorn dels accessos a centres sanitaris, residències, farmàcies, supermercats, etc.

Els equips de neteja estan formats per:

 • 3 camions cisterna, dotats amb sistemes d'aplicació d'aigua davanters i amb mànega.
 • 2 aigualejadores.
 • 7 equips de pressió, furgons dotats amb equipament per a donar aigua a pressió, per a punts concrets que ho requereixin, papereres, àrees de contenidors...
 • 2 equips especials autònoms per a exteriors de centres sanitaris, supermercats, etc.
 • En total, més de 20 persones treballant en aquestes neteges especials.

El material utilitzat és aigua i lleixiu. S'han utilitzat aproximadament 2.000 litres diaris de lleixiu. Al llarg d'aquesta primera setmana d'actuacions especials de neteja s'ha actuat a les zones següents:

 • Centre: carrer de Jaume III, via Roma, la Rambla, carrer de Sant Miquel, carrer del Sindicat, carrer del Banc de l'Oli, carrer de Velázquez, carrer de la Volta de la Mercè, plaça de la Porta Pintada i passeig de Mallorca.
 • Llevant: carrer de Francesc Manuel de los Herreros, carrer de Nuredduna, plaça de les Columnes, plaça de Pere Garau, carrer de l'Arquebisbe Aspàreg, plaça de Miquel Dolç, carrer d'Aragó, plaça de Francesc Garcia i Orell, carrer d'Indalecio Prieto, carrer d'Adrià Ferran, carrer de Gabriel Llabrés, carrer del Capità Vila, carrer de Faust Morell, carrer de Josep Darder i carrer de Torcuato Luca de Tena.
 • Nord: carrer del 31 de Desembre, carrer de Blanquerna, carrer d'Ausiàs March, carretera de Valldemossa, carrer d'Alfons el Magnànim, carrer del General Riera, carrer d'Antoni Marquès, carrer de Bartomeu Pou, avinguda de Gaspar Bennàzar, carrer de l'Arxiduc Lluís Salvador, carrer de Jaume Balmes, carrer de Julià Àlvarez, carrer de Francesc Sancho i carrer de Rosselló i Cazador.
 • Ponent: carrer de Pascual Ribot, carrer de Rafael Rodríguez Méndez, avinguda de Sant Ferran, avinguda de l'Argentina, carrer de Francesc Martí i Mora, carrer de Salvador Dalí, carrer d'Emili Darder, camí de la Vileta, carrer de Niceto Alcalá Zamora, avinguda de Sant Ferran, carrer de Juan Gris, carrer de Joan Crespí, carrer de la Dragonera, carrer del Cap Enderrocat, carrer del Cap de Formentor, carrer del Cap del Pinar, carrer de Can Ferragut, carrer de Son Gibert, carrer de la Camamil·la, camí de Son Rapinya, carrer d'Aristòtil, carrer del Garrigó i carrer de Bartomeu Rossello-Pòrcel.

A més s'han realitzat neteges puntuals a zones d'accés a supermercats i dels següents centres sanitaris:

 • 7 hospitals: Hospital de Son Espases, Hospital de Son Llàtzer, Hospital General, Recinte Hospitalari Àrea Salut Mental, Hospital Verge de la Salut, Mutua Balear (c. del Bisbe Campins), Mutua Balear (c. del Gremi de Forners).
 • 20 centres sanitaris: CS Coll d'en Rabassa, CS Escola Graduada, CS Rafal Nou, CS Son Gotleu, CS S'Escorxador, CS Santa Catalina, etc.
 • 10 Unitats bàsiques de salut: UBS Es Molinar, UBS Sant Jordi, UBS S'Arenal, UBS El Terreno, UBS Son Sardina, etc.

A partir de la setmana que ve està previst incrementar la dotació de mitjans tècnics i humans per a intensificar i estendre encara més aquestes actuacions de neteja per a arribar a tota la ciutat i a més punts que requereixin neteges específiques.

Durant aquesta setmana s'ha fet feina sempre en torn de matí. Aquest torn amb dos camions cisterna més, passarà a tenir-ne 5, una aigualejadora més (el total seran 3), els 7 equips a pressió existents fins ara i un equip autònom més, que passaran a ser 3.

La setmana que ve s'afegirà un torn de capvespre, amb un camió cisterna, i un torn de vespre, amb 2 camions cisterna.

Aquest increment notable dels recursos destinats a la neteja especial permetrà arribar a tota la ciutat i de forma més específica als punts que ho requereixin.

Data darrera modificació: 27 de març de 2020

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226