Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

L'Oficina Antidesnonaments ofereix una guia informativa sobre la moratòria de les hipoteques

23 de març de 2020

A través de la pàgina web, els interessats podran accedir a una guia informativa i als formularis que han de presentar a les entitats bancàries

Neus Truyol: "L'oficina està al costat de les persones en els moments més difícils. Per això volem facilitar la comprensió i l'accés als tràmits. Però exigim més mesures per als pagaments dels lloguers"

Palma, 23 de març de 2020.- Segons el Reial decret-llei 8/2020, de 17 de març, de mesures urgents extraordinàries per a fer front a l'impacte econòmic i social del COVID-19, el Govern espanyol ha obert un període per a demanar una moratòria del pagament de les quotes de la hipoteca. Els afectats han de contactar amb les seves entitats bancàries per a iniciar la reclamació a través de les plataformes que habilitin i fins a quinze dies després que finalitzi la vigència de les mesures extraordinàries previstes en el Reial decret-llei.

La regidora de l'Àrea de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, afirma que "l'Oficina Antidesnonaments es va crear per a ajudar a la ciutadania i en aquests moments ho tornam a demostrar. Oferim una guia informativa i uns formularis tipus per a facilitar les sol·licituds que s'han de presentar a les entitats bancàries. Estaran disponibles a través de la pàgina web de l'Ajuntament". Així mateix, Truyol insisteix que són les entitats bancàries les responsables de tramitar aquesta moratòria.

"Hem d'ajudar a la ciutadania, és la nostra responsabilitat. Per això demanam també al govern central mesures per a ajudar als pagaments dels lloguers. Hi ha moltes maneres, i la primera és exigir el retorn del deute il·legítim. Els 2.000 milions que la banca va rebre de les arques públiques".

D'acord amb el balanç del 2019 de l'Oficina Antidesnonaments, el 60% dels expedients gestionats durant l'any corresponen a impagaments de lloguer, i el 31% a expedients hipotecaris. "La pressió està en els lloguers. Necessitam respostes també urgents". Truyol incideix que les competències corresponen als governs espanyol i autonòmic, però recorda també que "des de l'Ajuntament invertim significativament en el mercat de lloguer amb ajudes econòmiques a través de l'Oficina, però ara necessitam mesures extraordinàries per a una situació extraordinària".

A més, a proposta de l'Àrea, l'Ajuntament va sol·licitar al Consell Superior del Poder Judicial la suspensió dels tràmits judicials de llançaments hipotecaris, per a evitar majors perjudicis als col·lectius amb risc.

Descàrrega d'arxius

Data darrera modificació: 23 de març de 2020

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226