Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici

Model de Ciutat analitza la Soledat amb experts en polítiques de rehabilitació de barris

25 de febrer de 2020

Truyol: «El Consell de Model de Ciutat avança i es consolida, crea espais de reflexió i xarxa de cooperació amb experts i municipis per a afrontar el repte de la rehabilitació de barris»

S'organitza un cicle de reunions i conferències per a compartir reptes i solucions en rehabilitació urbana sostenible i increment d'habitatge social

Palma, 25 de febrer de 2020.- La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha exposat el programa de la primera jornada del Cicle Habitatge Digne. «El Consell de Model de Ciutat avança i es consolida com a espai de debat, reflexió i concreció de mesures efectives per a convertir Palma en una ciutat sostenible, ciutat per a les persones, ciutat que protegeix els seus barris i pobles».

Fruit del pla de feina de la Comissió d'Habitatge del Consell d'Àrea, s'organitza aquest cicle que suposarà un espai de reflexió i debat sobre el futur de la rehabilitació de barris i les polítiques públiques per a generar habitatges assequibles.

La primera és aquest dijous dia 27 amb un programa molt complet i diferents ponents:

  • Sebastià Jornet és arquitecte urbanista de reconegut prestigi i ens aportarà la seva visió sobre la regeneració dels barris.
  • Juan Rubio del Val és director de l'Observatorio Ciudad 3R per a analitzar els instruments de gestió i finançament en el projectes de rehabilitació de barris vulnerables.
  • A més, els dos ponents participaran en una taula rodona amb el director general d'Habitatge i tècnics del Patronat Municipal PMH-RIBA per a exposar propostes per al projecte del barri de la Soledat.

Posteriorment, dia 5 de març l'actual gerent d'Habitatge de l'Ajuntament de Barcelona, Javier Burón, oferirà una conferència per a compartir experiències i explorar els reptes de nou model de polítiques integrals d'habitatge públic.

Truyol: «és important reforçar les xarxes de cooperació entre les ciutats per a compartir informació i estratègies. Aquestes trobades inclouran també jornades tècniques amb professionals i entitats per a aprofundir en els temes.»

Juan Rubio del Val, director Observatorio Ciudad 3R

Experiència de 30 anys com a cap de l'Àrea de Rehabilitació Urbana de Zaragoza Vivienda, societat pública de gestió de l'habitatge i rehabilitació urbana.

Ara lidera l'entitat Observatorio Ciudad 3R, que és un projecte col·laboratiu que està conformat per 15 entitats vinculades i compromeses amb el medi ambient que treballen per a donar resposta a un dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. Concretament, l'objectiu 11: Ciutats i comunitats sostenibles.

«Hem d'afrontar el repte de l'habitatge també des de la perspectiva de la sostenibilitat. Per tant apostam fermament per polítiques de regeneració urbana sostenible.»


Javier Burón, gerent d'Habitatge de l'Ajuntament de Barcelona

Advocat i economista, expert en mercat i polítiques públiques d'habitatge, ha estat director de planificació d'habitatge del Govern Basc i ara lidera les polítiques des de l'Ajuntament de Barcelona.

«És evident que compartim problemàtiques en relació amb la planificació de la ciutat que tingui en compte les necessitats d'habitatge, i des de Barcelona s'està fent feina per a aturar els efectes d'una segona bombolla immobiliària.»

Compartirem l'impacte de les mesures ja implantades i d'altres més recents: cessió de sòl per a projectes d'habitatge cooperatiu, ampliació del parc públic d'habitatges, convocatòries de lloguer i rehabilitació d'edificis i habitatges, així com altres mesures d'alt impacte com poden ser el control de preus de lloguer o la limitació dels increments de preus. Mesures que ciutats com Berlín o París ja estan implantant.

Descàrrega d'arxius

Data darrera modificació: 15 d'abril de 2020

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226