Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

L'EMT recorda que la reestructuració de la línia 5 obeeix a dades objectives de passatge

14 de febrer de 2020

La línia 5 només agafa a la zona de la Teulera i Son Dureta 1 viatger per quilòmetre mentre que a Pere Garau aquesta línia n'agafa 8,28 per quilòmetre

Mateu Marcús: "Com a gestors públics, tenim la responsabilitat de prendre decisions optimitzant els recursos; aquesta mobilització sembla que està més motivada per interessos partidistes que per criteris objectius"

Palma, 14 de febrer de 2020.- Davant l'anunci de mobilitzacions el proper dilluns per part de diferents associacions de veïns de les zones de la Teulera i Son Armadams, l'EMT recorda que aquesta zona de Palma està atesa per les línies 46, 47 i 29 (Son Espases-plaça del Progrés) de l'EMT. Així mateix aquesta zona de Palma també té la línia 20 (Portopí-Son Espases) des de l'estiu del 2018 que penetra més per la barriada de Son Armadans i Son Espanyolet i permet als veïns arribar a més destinacions.

Així, per exemple al carrer d'Andrea Doria entre les 8 i les 9 del matí passen 6 busos en una hora (10 minuts de mitjana). En total, hi ha 19 busos (entre les línies 46, 47, 29 i 20), que cobreixen aquesta zona de la Teulera, Andrea Doria, Son Armadams i Son Espanyolet.

L'EMT recorda que la reestructuració de la línia 5 ha permès guanyar en regularitat de freqüències, ja que ara la plaça del Progrés funciona com a punt de trobada on es regulen les freqüències de busos que arriben a la zona.

El gerent de l'EMT, Mateu Marcús, recorda que la decisió de reestructurar la línia 5 obeeix a criteris objectius. "Tenim la responsabilitat de prendre decisions optimitzant els recursos públics i vetlant per l'interès general", ha dit.

Així, la reestructuració de la xarxa de l'EMT que entrà en vigor el desembre ha permès millorar la freqüència de la línia 5 en hora punta, que passa d'onze minuts a sis minuts. Cal recordar que la línia 5 transportà l'any 2019 3.123.227 passatgers.

Marcús recorda que les dades de l'EMT indiquen que la línia 5 només agafava entre la Teulera i Son Dureta un 3% del passatge total. "Aquestes dades, traduïdes en viatgers per quilòmetre a les zones de Son Dureta i la Teulera representaven únicament 1 viatger per quilòmetre. És una dada molt baixa si la comparam amb altres trams com Pere Garau (8,28 viatgers/km) o Son Gotleu (7,13 viatgers/km)", explica Marcús.

Millorar servei a barris densament poblats

Des de l'Àrea de Mobilitat Sostenible recorden que aquesta decisió ha permès millorar el servei a barris de Palma densament poblats. "Aquesta reacció veïnal està motivada més per interessos partidistes que per necessitats objectives de transport públic", apunten. "Com a gestors d'un servei públic tenim la responsabilitat i l'obligació de vetlar per l'interès general i fer realitat la nostra aposta per un transport públic més eficient i més sostenible", afegeix Marcús.

En aquest sentit, la direcció de l'EMT "demana més seriositat i rigor i recorda que, si en un futur la demanda de transport públic d'aquesta zona de Palma creix per canvis que hi pugui haver a la ciutat (com l'obertura del centre residencial de Son Dureta), l'EMT estarà oberta a millorar el servei.

Data darrera modificació: 17 de febrer de 2020

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?
Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Palma, Ciutat Amiga de la Infància Serveis atenció violència de gènere Perfil del contractant Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Factura electrònica Targeta Ciutadana Projectes cofinançats per Fons Europeus Queixes i suggeriments tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una ... Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Tauler d'edictes i anuncis Defensora ciutadania

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226