Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

Diumenge 16 se celebrarà Sa Rueta i diumenge 23 serà el torn de Sa Rua

13 de febrer de 2020

Palma, 13 de febrer de 2020.- El regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo, ha presentat avui les activitats que es duran a terme a Palma amb motiu de les festes de Carnaval, que arrancaran aquest diumenge amb la celebració de Sa Rueta.

Sa Rueta

L'esdeveniment es farà enguany una setmana abans per a no coincidir amb Sa Rua o celebracions com el Carnaval de l'Arenal o d'altres municipis de l'illa. L'objectiu del consistori és que els ciutadans tinguin un dia més per a gaudir d'activitats dirigides a tota la família.

Des de les 11 h fins a les 14 h hi haurà set punts d'activitats ubicats a la Rambla, carrer de la Riera, plaça de Weyler, carrer de la Unió, plaça del Rei Joan Carles I, passeig del Born i avinguda de Jaume III (fins al carrer de Bonaire). En total hi haurà més d'una trentena d'activitats dirigides com són tallers diversos, animació infantil, pintacares, cercaviles, etc.

El pressupost total de Sa Rueta és de 27.557 euros.

Sa Rua

Se celebrarà el diumenge 23 de febrer a partir de les 17 h.

Enguany consolida el recorregut dels darrers anys: arrencarà a la Rambla amb el carrer dels Oms i finalitzarà a l'avinguda de Jaume III amb el passeig de Mallorca. L'itinerari serà la Rambla (pel vial dels números parells), carrer de la Riera, carrer de la Unió, plaça del Rei Joan Carles I i avinguda de Jaume III.

Des d'avui, dijous 13 de febrer, i fins al pròxim dijous 20 aquells ciutadans que vulguin participar-hi, sigui en comparses o amb carrosses, es poden inscriure a les oficines de Participació Ciutadana (plaça de Santa Eulàlia).

La concentració de carrosses i comparses serà a partir de les 16 hores al carrer del Baró de Pinopar i a les avingudes d'Alemanya i del Comte de Sallent.

El jurat estarà ubicat a la plaça del Mercat i lliurarà els premis el mateix dia, una vegada finalitzada la desfilada. S'atorgaran quatre premis a les carrosses i quatre altres premis a les comparses. Les categories són les següents: carrossa o comparsa més elaborada, carrossa o comparsa més reivindicativa, carrossa o comparsa més original i carrossa o comparsa més engrescadora. Es valoraran criteris com la qualitat artística de la decoració, l'ambientació, l'animació, la incorporació de música en viu, l'originalitat, la creativitat, l'humor, la crítica, la ironia, la sàtira, la participació i la interacció amb el públic.

Pel que fa als premis hi haurà diners, inscripcions gratuïtes a alguns dels tallers dels casals de barri, abonaments per a aparcaments municipals i per a l'Empresa Municipal de Transports, entrades gratuïtes per als teatres municipals o bons per a ús de les instal·lacions esportives de l'Institut Municipal de l'Esport.

Per al regidor Alberto Jarabo "el que volem és donar continuïtat a les festes de Sant Antoni i Sant Sebastià com es feia històricament. Partint d'aquesta idea hem volgut separar Sa Rueta de Sa Rua per tal d'allargar la festa i oferir, alhora, més oportunitats per a gaudir de tot. Creim que és important destinar espais i dates a iniciatives adreçades a famílies i, per això, Sa Rueta es farà abans i no coincidirà en data amb altres celebracions, possibilitant que hi hagi activitats constants".

A l'acte, al qual han assistit els patrocinadors de Sa Rua i Sa Rueta, també s'han lliurat els premis als guanyadors de l'edició d'enguany del concurs de cartells. Joan Costa, amb el cartell Rueta Piruleta, ha estat el guanyador de concurs de cartells de Sa Rueta 2020, dotat amb un lot de llibres de la llibreria Drac Màgic, mentre que Adaya del Río Buciela, amb el cartell Arrels, ha guanyat el concurs del cartell de Sa rua 2020 i se n'ha duit un premi de 400 euros.

Data darrera modificació: 14 de febrer de 2020

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226