Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

Model de Ciutat estableix una xarxa de cooperació en polítiques d'habitatge digne

12 de febrer de 2020

Palma, 11 de febrer de 2020.- La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha explicat avui diferents mesures que s'aplicaran per a agilitzar la tramitació de llicències d'obres i millorar els terminis d'atorgament actuals.

La Comissió de Qualitat per a la Millora de Tramitació de Llicències d'Obres, en què participen col·legis professionals, l'Associació de Promotors i el Departament d'Obres de l'Ajuntament s'ha reunit per tal de millorar aquesta tramitació i el retard reconegut per l'equip de govern. La feina s'ha centrat a compartir mesures per a millorar terminis i millorar serveis.

Des de l'Ajuntament s'ha fet una feina d'anàlisi que ha suposat una primera passa, ja que la fase administrativa tardava 2 mesos i ha passat a 5-7 dies. Ara les millores se centren en el cos tècnic per a l'anàlisi i la tramitació de les llicències d'obres amb tota una sèrie de propostes. Una de les primeres mesures serà millorar la presentació de projectes: dues línies de feina, difusió d'una guia del Departament d'Obres per a clarificar quina és la informació i com s'ha de presentar tota la documentació a l'hora de demanar llicència d'obres. I per altra banda, una acció formativa de l'Ajuntament a tots els professionals per a clarificar aquesta tramitació i resoldre dubtes que hi pugui haver.

Un altre paquet de mesures sobre la tramitació interna té tres línies de feina importants. Per una banda, reforçar el Departament d'Obres de forma temporal, primer amb un pla d'hores extres i també reforç de plantilla temporal amb persones d'altres departaments. D'altra banda, un reforç estructural dels recursos humans del Departament: hi haurà un augment de la plantilla en quatre persones durant enguany. També es pretén unificar criteris d'interpretació actual de la legislació quant als projectes que es presenten, amb un grup de feina dels tècnics del Departament d'Obres per tal d'unificar aquests criteris i facilitar la interpretació de la normativa de forma genèrica.

Pel que fa als informes externs, s'ha decidit fer un front comú per a demanar a cadascuna d'aquestes administracions en quins casos són obligatoris els informes sectorials, per tal que tothom pugui conèixer el context i agilitzar de forma col·laborativa.

Cicle Habitatge Digne

El Consell de Model de Ciutat avança i es consolida com a espai de debat, reflexió i concreció de mesures efectives per a convertir Palma en una ciutat sostenible, ciutat per a les persones, ciutat que protegeix els seus barris i pobles. Ahir es va tornar a reunir i es va exposar la feina que la Comissió d'Habitatge està duent a terme. En dos mesos en veurem el resultat.

L'Àrea de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat manté la voluntat de compartir reptes, experiències i solucions amb altres ciutats. En aquest cas, el repte de l'accés universal a un habitatge digne és una fita que encara no hem assolit moltes ciutats i per això ens hem d'unir. Tenim la necessitat de reforçar les xarxes de cooperació entre les ciutats per a compartir informació i estratègies. Tindrem reunions tècniques internes i conferències obertes a tots els públics. Concretament:

  • 26 febrer, a les 16 hores, Juan Rubio, director de l'Observatorio Ciudad 3R. Sala d'actes del Centre Flassaders (c. de la Ferreria, 10)
  • 5 març (pendent de tancar hora), Javier Burón, gerent d'Habitatge de l'Ajuntament de Barcelona. Sala d'actes del Centre Flassaders (c. de la Ferreria, 10)

Juan Rubio, director de l'Observatorio Ciudad 3R. Experiència de 30 anys com a cap de l'Àrea de Rehabilitació Urbana de Zaragoza Vivienda, societat pública de gestió de l'habitatge i rehabilitació urbana. Ara lidera l'entitat Observatorio Ciudad 3R, que és un projecte col·laboratiu que està conformat per 15 entitats vinculades i compromeses amb el medi ambient que treballen per a donar resposta a un dels objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides. Concretament, l'objectiu 11: Ciutats i comunitats sostenibles. "Hem d'afrontar el repte de l'habitatge també des de la perspectiva de la sostenibilitat. Per tant, apostam fermament per polítiques de regeneració urbana sostenible."

Javier Burón, gerent d'Habitatge de l'Ajuntament de Barcelona. Advocat i economista, expert en mercat i polítiques públiques d'habitatge, ha estat director de Planificació d'Habitatge del Govern Basc i ara lidera les polítiques des de l'Ajuntament de Barcelona. És evident que compartim problemàtiques en relació a la planificació de la ciutat que tingui en compte les necessitats d'habitatge, i des de Barcelona s'està fent feina per a aturar els efectes d'una segona bombolla immobiliària. Compartirem l'impacte de les mesures ja implantades i altres de més recents: cessió de sòl per a projectes d'habitatge cooperatiu, ampliació del parc públic d'habitatges, convocatòries de lloguer i rehabilitació d'edificis i habitatges, així com altres mesures d'alt impacte com ara el control de preus de lloguer o la limitació dels increments de preus. Mesures que ciutats com Berlín o París ja estan implantant.

Data darrera modificació: 13 de febrer de 2020

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?
Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Palma, Ciutat Amiga de la Infància Serveis atenció violència de gènere Perfil del contractant Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Factura electrònica Targeta Ciutadana Projectes cofinançats per Fons Europeus Queixes i suggeriments tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una ... Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Tauler d'edictes i anuncis Defensora ciutadania

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226