Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici -> L'Ajuntament -> El Batle -> Actualitat

Hila participa al X Foro Exceltur moderant un debat amb Madrid i Sevilla basat en la recerca de l'equilibri en la relació entre el turista i el resident

21 de gener de 2020

El batle ha explicat l'experiència de Palma i la feina que s'ha duit a terme a l'hora de "gestionar el turisme urbà amb la millor acollida social".

Els batles de Madrid i Sevilla, Juan Espadas i José Luis Martínez-Almeida, han explicat els seus punts de vista.

Hila: "Palma té més de 400.000 habitants, i la visiten 9 milions de turistes; hem hagut de regular el lloguer turístic i els nous establiments per a trobar-hi un equilibri; els creuers seran la següent passa".

Madrid, 21 de gener de 2020. El batle de Palma, José Hila, ha participat avui al X Foro de Liderazgo Turístico Exceltur, moderant-hi un col·loqui sobre "gestionar el turisme urbà amb la millor acollida social", en què ha traslladat l'experiència de Palma. Així, Hila ha conduït el debat que han mantingut els batles de Madrid i Sevilla, José Luis Martínez-Almeida i Juan Espadas, respectivament, que han contestat les preguntes que els ha fet el batle de Palma. El batle es troba a Madrid per a participar, des de demà, a Fitur.

 

Hila ha introduït el debat explicant les accions que l'Ajuntament ha duit a terme per a cercar l'equilibri entre el turisme i els drets dels residents a la ciutat. "Ciutats turístiques com Palma han vist créixer els darrers anys el nombre de turistes urbans. Aquest boom del turisme urbà ha fet que apareguessin noves figures com el lloguer turístic i que la ciutadania ens demani respostes", ha dit el batle. Espais abans reservats per a residennts ara estan destinats als visitants, una situació en què, en el cas de Palma, s'ha actuat "posant límits". "Palma té més de 400.000 habitants i la visiten 9 milions de turistes; hem hagut de regular dos dels tres sectors implicats". D'una banda, "s'ha actuat no permetent el lloguer turístic de pisos" i, de l'altra, "s'ha racionalitzat l'obertura de nous establiments hotelers". El tercer punt serà "regular l'arribada de creuers" cercant un consens amb el sector i optant per creuers més petits.

Preguntes

Un cop acabada la introducció ha traslladat als ponents quatre preguntes:

●      Com veis la situació als vostres municipis? Existeixen friccions entre el visitant i el resident?

●      Quines mesures es poden aplicar per a trobar-hi l'equilibri?

●      Veis possible la interrelació entre el turista i el resident? Hi poden existir punts de trobada?

●      L'oferta turística a la ciutat, ha de tenir límits o sempre pot seguir creixent?

●      Què demanaríeu al sector turístic, reunit avui en aquesta trobada?

Els batles de Madrid i Sevilla han contestat les diferents qüestions explicant el punt de vista dels seus ajuntaments. Així, Madrid ha afirmat que no s'han detectat grans problemes de convivència i que la ciutat encara té la capacitat de creixer en nombre de places, a la vegada que ha apuntat la necessitat d'abordar el lloguer turístic. Sevilla, per la seva part, ha assegurat que encara es pot permetre seguir incrementant el nombre de visitants perquè, fins ara, existia un dèficit de places hoteleres, un creixement que ha de venir acompanyat d'una planificació.

Data darrera modificació: 24 de març de 2020

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226