Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

L'EMT dobla el nombre de línies on estarà autoritzat viatjar amb mascotes a partir de dia 1 de febrer

16 de gener de 2020

L'Àrea de Mobilitat Sostenible avança així en el seu compromís aprovat al Ple de novembre d'autoritzar els viatges de cans a totes les línies de la xarxa el primer trimestre de 2022,

Francesc Dalmau: "A gairebé la meitat de les línies de l'EMT es podrà pujar amb cans i continuam fent feina per a ampliar aquesta autorització a tota la xarxa el 2022"

Ramon Perpinyà: "Donam resposta a una reivindicació de les associacions animalistes i milloram la convivència amb els animals de companyia a la nostra ciutat"

Palma, 16 de gener de 2020.- A partir de dia 1 de febrer l'Empresa Municipal de Transport (EMT) doblarà el nombre de línies on es podrà viatjar amb mascotes. Actualment l'EMT permet als passatgers viatjar amb mascotes a vuit línies: L1, A1, A2, L2, L3, L4, L20 i L35. A partir del mes de febrer aquesta autorització s'implantarà a vuit línies més: L11, L14, L16, L24,L31, L32, L46 i L47.

Amb aquesta mesura, acordada entre les àrees de Mobilitat Sostenible i Benestar Animal, es continua treballant en el compromís aprovat al Ple de novembre de 2019 que diu que el primer trimestre de 2022 totes les línies de la xarxa municipal de transport permetin que hi viatgin mascotes. "A partir de febrer, a 16 de les 38 línies de la xarxa municipal es podrà viatjar amb cans pagant la taxa de 0,30 cèntims. Treballam amb l'objectiu que aquesta autorització s'implanti a tota la xarxa de busos el 2022", explica el tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau.

Ramon Perpinyà, regidor de Medi Ambient i Benestar Animal, ha celebrat aquesta mesura i ha declarat que la seva implantació "era un compromís per a donar resposta a una reivindicació de les associacions animalistes i millorar la convivència amb els animals de companyia a la nostra ciutat".

Des de l'Àrea de Mobilitat Sostenible recorden que els cans poden viatjar a les línies que estan autoritzades pagant un bitllet de 0,30 cèntims en metàl·lic. La normativa de l'EMT estipula que els cans que pugin al bus  han d'anar lligats amb corretja i dur morrió.En els cas de cadells de ca, moixos, hàmsters, conills i altres mascotes, poden viatjar a les línies autoritzades de forma gratuïta dins una cistella. L'EMT no permet que viatgin a les línies els cans de races catalogades com a perilloses.

Data darrera modificació: 17 de gener de 2020

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?
Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Palma, Ciutat Amiga de la Infància Serveis atenció violència de gènere Perfil del contractant Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Factura electrònica Targeta Ciutadana Projectes cofinançats per Fons Europeus Queixes i suggeriments tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una ... Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Tauler d'edictes i anuncis Defensora ciutadania

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226