Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inicio

La Junta de Gobierno aprueba el proyecto de demolición de Son Banya con un presupuesto de 917.578 euros

15 de enero de 2020

Aquesta segona fase s'executarà esbucant les cases del poblat per illetes enlloc de casa per casa per millorar la seguretat de tot el procés

Antoni Noguera: "És un projecte molt important perquè permetrà que Son Banya sigui un solar que després l'Ajuntament cedirà al Govern per construir una residència"

Palma, 15 de gener de 2020.-La Junta de Govern ha aprovat avui el projecte per executar la demolició de la segona fase de Son Banya amb un pressupost de 917.578 euros.

Aquest projecte, elaborat per l'àrea d'Infraestructures, ha planificat la demolició del poblat per illetes, enlloc de casa per casa. Actualment restenal poblat un total de nou illetes per esbucar. El fet de planificar les tasques per illetes permetrà millorar la seguretat del procés donat que molts dels habitatges, tal i com constataren els tècnics municipals durant la primera fase de desmantellament, comparteixen elements com bigues o jàsseres que complicaven la demolició completa de les cases o feien que només es pogués esbucar unapart.

Es calcula que cada una de les nou illetes de cases es podran esbucaren uns cinc dies. Es preveu realitzar un tancament de cada una de les illetes a mesura que s'hagin desallotjat i, una vegada tomades les cases, construïr-h italussos per evitar també la reconstrucció de les cases.

El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, haremarcat que aquest projecte "és molt important perquè suposarà la culminació perquè Son Banya sigui un solar que podrem cedir al Govern perquè faci allà una residència", ha dit. Noguera ha explicat que la feina que es va fer la passada legislatura ha permès "llegir millor com s'ha de fer desmantellament" i ha recordat que és un "és un exemple de coordinació entre regidories i sense l'àrea d'Infraestructures no es podria dur a terme".  

Cal recordar que la primera fase del procés de desmantellament de Son Banya s'inicià el juliol de 2018 i va acabar a finals de març de 2019. Durant aquests mesos esvaren executar amb èxit 42 ordres de desnonament sortit en de Son Banya 117 persones, 68 adults i 49 infants.

L'àrea de Benestar Social preveu adjudicar durant les properes setmanes la feina jurídica del procés quepermetrà reactivar les ordres de desnonament. Així mateix s'ajudicarà l'elaboració d'un cens que permetrà tenir informació més actualitzada de les persones que viuen al poblat. L'Ajuntament calcula que resten al poblat unes 90 famílies i 85 cases.

Fecha última modificación: 16 de Enero de 2020

¿Te ha sido útil esta página?
Sede Electrónica
Certificado de residencia para viajes Portal de Transparencia Solicitud Cita previa el Alcalde Palma, Ciutat Amiga de la Infància Servicios atención violencia de género Perfil del contratante Accesibilidad Oficinas de Atención a la Ciudadanía - 010 Factura electrónica Tarjeta Ciudadana Proyectos cofinanciados por Fondos Europeos Quejas y sugerencias tufaspalma.catEste enlace se abrirá en una ventana nueva No disponemos de la información que busca? Puede ejercer su derecho de acceso, haciendo una ... Este enlace se abrirá en una ventana nueva Oferta pública de trabajo Tablón de edictos y anuncios Defensor ciudadanía

© Ajuntament de Palma Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Teléfono: 971225900 - 630308226