Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

La Junta de Govern aprova el projecte de demolició de Son Banya amb un pressupost de 917.578 euros

15 de gener de 2020

Aquesta segona fase s'executarà esbucant les cases del poblat per illetes en lloc de casa per casa per a millorar la seguretat de tot el procés.

Antoni Noguera: "És un projecte molt important perquè permetrà que Son Banya sigui un solar, que després l'Ajuntament cedirà al Govern per a construir-hi una residència".

Palma, 15 de gener de 2020. La Junta de Govern ha aprovat avui el projecte per a executar la demolició de la segona fase de Son Banya, amb un pressupost de 917.578 euros.

Aquest projecte, elaborat per l'Àrea d'Infraestructures, ha planificat la demolició del poblat per illetes, en lloc de casa per casa. Actualment resten al poblat un total de nou illetes per a esbucar. El fet de planificar les tasques per illetes permetrà millorar la seguretat del procés, atès que molts dels habitatges, tal com constataren els tècnics municipals durant la primera fase de desmantellament, comparteixen elements com bigues o jàsseres, que complicaven la demolició completa de les cases o feien que només se'n pogués esbucar una part.

Es calcula que cadascuna de les nou illetes de cases es podrà esbucar en uns cinc dies. Es preveu realitzar un tancament de les illetes a mesura que s'hagin desallotjat i, una vegada demolides les cases, construir-hi talussos per a evitar també la reconstrucció de les cases.

El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, ha destacat que aquest projecte "és molt important perquè suposarà la culminació perquè Son Banya sigui un solar que podrem cedir al Govern perquè hi faci una residència", ha dit. Noguera ha explicat que la feina que es va fer la passada legislatura ha permès "llegir millor com s'ha de fer desmantellament" i ha recordat que és un "és un exemple de coordinació entre regidories, i que sense l'Àrea d'Infraestructures no es podria dur a terme".  

Cal recordar que la primera fase del procés de desmantellament de Son Banya s'inicià el juliol de 2018 i va acabar a finals de març de 2019. Durant aquests mesos es varen executar amb èxit 42 ordres de desnonament i sortiren de Son Banya 117 persones, 68 adults i 49 infants.

L'Àrea de Benestar Social preveu adjudicar durant les pròximes setmanes la feina jurídica del procés, que permetrà reactivar les ordres de desnonament. Així mateix s'ajudicarà l'elaboració d'un cens, que permetrà tenir informació més actualitzada de les persones que viuen al poblat. L'Ajuntament calcula que resten al poblat unes 90 famílies i 85 cases.

Data darrera modificació: 16 de gener de 2020

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?
Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Palma, Ciutat Amiga de la Infància Serveis atenció violència de gènere Perfil del contractant Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Factura electrònica Targeta Ciutadana Projectes cofinançats per Fons Europeus Queixes i suggeriments tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una ... Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Tauler d'edictes i anuncis Defensora ciutadania

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226