Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

L'Ajuntament se suma a les accions de la FEMP amb motiu de la Cimera del Clima COP25

2 de desembre de 2019

Cort apagarà l'enllumenat nadalenc del centre, Cort i el Castell de Bellver el 7 de desembre durant mitja hora a petició de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies

L'Ajuntament també s'adherirà a la iniciativa "Un arbre per Europa"

Palma, 2 de desembre de 2019.- L'Ajuntament de Palma se suma a les accions promogudes per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) amb motiu de la Cimera del Clima COP25, que tindrà lloc des de demà i fins al 13 de desembre a Madrid. L'objectiu és mostrar la implicació de Cort amb la cimera que, sota el lema "És temps d'actuar", cerca activar els Acords de París.

D'aquesta manera, i a petició de la FEMP, l'Ajuntament apagarà l'enllumenat nadalenc del centre, la façana de Cort i el Castell de Bellver el 7 de desembre des de les 20 i fins a les 20.30 hores. A més, s'adherirà a la iniciativa "Un arbre per Europa", on els batles es comprometen a plantar un arbre abans del 5 de juny de 2020, a donar visibilitat a la importància del desenvolupament sostenible en l'àmbit local i a involucrar el jovent en els processos de presa de decisions en temes de sostenibilitat.

Altres accions

L'Ajuntament durà a terme altres accions amb motiu de la cimera. Així, avui 2 de desembre es projectarà de 19 a 20 hores el videomapping pel clima a la façana de l'Ajuntament amb el qual es vol contribuir a sensibilitzar i mobilitzar la ciutadania sobre els efectes del canvi climàtic. Demà, dia 3, es penjaran a la balconada de Cort dues banderoles amb el lema "Palma, amb la cimera del clima", mentre que del 4 al 13 de desembre la façana de l'Ajuntament s'il·luminarà de color verd.

L'Ajuntament de Palma va anunciar el passat mes de setembre una sèrie d'accions per a combatre i mitigar l'impacte del canvi climàtic. Algunes de les accions que s'estan duent a terme són les següents:

  • Es plantaran 10.000 arbres i s'obriran nous parcs.
  • S'està renovant la flota de l'EMT amb vehicles menys contaminants.
  • Se seguirà renovant l'enllumenat públic per a reduir el consum energètic i l'emissió de CO2.
  • Es crearan nous eixos cívics: Nuredduna i Cotlliure.
  • Es potenciarà l'autoconsum amb la instal·lació de plaques solars a espais municipals per a consumir una energia més neta.

Data darrera modificació: 3 de desembre de 2019

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?
Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Palma, Ciutat Amiga de la Infància Serveis atenció violència de gènere Perfil del contractant Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Factura electrònica Targeta Ciutadana Projectes cofinançats per Fons Europeus Queixes i suggeriments tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una ... Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Tauler d'edictes i anuncis Defensora ciutadania

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226