Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

L'Ajuntament se suma a les accions de la FEMP amb motiu de la Cimera del Clima COP25

2 de desembre de 2019

Cort apagarà l'enllumenat nadalenc del centre, Cort i el Castell de Bellver el 7 de desembre durant mitja hora a petició de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies

L'Ajuntament també s'adherirà a la iniciativa "Un arbre per Europa"

Palma, 2 de desembre de 2019.- L'Ajuntament de Palma se suma a les accions promogudes per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) amb motiu de la Cimera del Clima COP25, que tindrà lloc des de demà i fins al 13 de desembre a Madrid. L'objectiu és mostrar la implicació de Cort amb la cimera que, sota el lema "És temps d'actuar", cerca activar els Acords de París.

D'aquesta manera, i a petició de la FEMP, l'Ajuntament apagarà l'enllumenat nadalenc del centre, la façana de Cort i el Castell de Bellver el 7 de desembre des de les 20 i fins a les 20.30 hores. A més, s'adherirà a la iniciativa "Un arbre per Europa", on els batles es comprometen a plantar un arbre abans del 5 de juny de 2020, a donar visibilitat a la importància del desenvolupament sostenible en l'àmbit local i a involucrar el jovent en els processos de presa de decisions en temes de sostenibilitat.

Altres accions

L'Ajuntament durà a terme altres accions amb motiu de la cimera. Així, avui 2 de desembre es projectarà de 19 a 20 hores el videomapping pel clima a la façana de l'Ajuntament amb el qual es vol contribuir a sensibilitzar i mobilitzar la ciutadania sobre els efectes del canvi climàtic. Demà, dia 3, es penjaran a la balconada de Cort dues banderoles amb el lema "Palma, amb la cimera del clima", mentre que del 4 al 13 de desembre la façana de l'Ajuntament s'il·luminarà de color verd.

L'Ajuntament de Palma va anunciar el passat mes de setembre una sèrie d'accions per a combatre i mitigar l'impacte del canvi climàtic. Algunes de les accions que s'estan duent a terme són les següents:

  • Es plantaran 10.000 arbres i s'obriran nous parcs.
  • S'està renovant la flota de l'EMT amb vehicles menys contaminants.
  • Se seguirà renovant l'enllumenat públic per a reduir el consum energètic i l'emissió de CO2.
  • Es crearan nous eixos cívics: Nuredduna i Cotlliure.
  • Es potenciarà l'autoconsum amb la instal·lació de plaques solars a espais municipals per a consumir una energia més neta.

Data darrera modificació: 3 de desembre de 2019

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226