Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

La Junta de Govern ha aprovat avui que el finançament de 7 busos nous de la flota de l'EMT es realitzi amb fons FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional)

27 de novembre de 2019

La despesa total subvencionable puja a 1.750.000 euros i es rebrà una ajuda del FEDER de 875.000 (l'equivalent al 50% de la despesa), dins l'àmbit de l'Estratègia de desenvolupament urbà sostenible i integrat del Pla Litoral de Ponent (EDUSI PLP)

Es tracta en concret de la carrosseria de 7 busos de 12 metres propulsats per gas natural comprimit, que realitzaran els seus recorreguts per les línies de la xarxa de l'EMT que recorren la zona de Ponent de Palma

Palma, 26 de novembre.- La Junta de Govern ha aprovat avui executar el projecte de substitució de 7 autobusos de 12 metres propulsats per dièsel per 7 busos de les mateixes dimensions propulsats per gas natural amb fons FEDER. Aquests 7 nous busos, que s'integren en el procés de substitució de la flota actual de busos de l'EMT amb 100 busos nous, faran els seus recorreguts a les línies de l'EMT 1, 3, 20, 46 i 41, que tenen els itineraris per la zona de ponent de Palma.

Així, el cost total subvencionable d'aquests nous vehicles és d'1.750.000 euros, dels quals 875.000 euros (l'equivalent al 50% de la despesa subvencionable) es podran finançar a través de l'Estratègia de desenvolupament urbà sostenible i integrat del Pla Litoral Ponent (EDUSI PLP), que estipula, entre d'altres, com a eix prioritari, el desenvolupament de projectes que afavoreixin el pas a una economia baixa en carboni a tots els sectors i, en concret, promoure un transport públic còmode i accessible. Aquest objectiu encaixa amb el projecte de renovació de la flota de busos de l'EMT, que reduirà l'emissió de CO2 i de partícules a l'atmosfera mitjançant la motorització de vehicles més eficients.

Cal recordar que, des del passat mes de maig, estan arribant a Palma els primers dels 100 nous busos propulsats amb gas natural que el Consell d'Administració de l'EMT adjudicà a les marques Iveco España (autobús de 12 metres); Man (autobús de 15 metres) i Scania (busos articulats de 18 metres). La previsió és que l'arribada de nous busos es completi de forma progressiva fins a la primavera de 2020.

Data darrera modificació: 28 de novembre de 2019

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?
Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Palma, Ciutat Amiga de la Infància Serveis atenció violència de gènere Perfil del contractant Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Factura electrònica Targeta Ciutadana Projectes cofinançats per Fons Europeus Queixes i suggeriments tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una ... Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Tauler d'edictes i anuncis Defensora ciutadania

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226