Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

Els Rentadors lluiran vinils commemoratius de la declaració BIC del Jonquet

27 de novembre de 2019

Enguany es compleixen 10 anys de la declaració BIC de la barriada com a conjunt històric

Noguera: "Retem homenatge a una lluita ciutadana que va desembocar en la protecció d'un dels barris més emblemàtics de Palma"

Palma, 27 de novembre de 2019.- El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, acompanyat del president de l'Associació de Veïns del Jonquet, Pep Balaguer, i Josep Massot, d'ARCA, han presentat avui els vinils que s'han instal·lat a l'edifici dels Rentadors del Jonquet amb motiu del desè aniversari de la declaració de Bé d'Interès Cultural del barri del Jonquet.

Noguera ha afirmat que "avui retem homenatge a una lluita ciutadana que va desembocar en la protecció d'un dels barris més emblemàtics de Palma. Aquesta exposició ens ajuda a contextualitzar la lluita ciutadana i la figura de protecció que fa que el barri estigui protegit". El tinent de batle ha afegit que "pel que fa al Pla especial, estam a l'espera d'un informe, és un pla especialment protector, que proposa dues zones verdes, menys aparcaments i esponjament de les construccions en definitiva, un Pla especial que no corromp la identitat del barri i el protegeix".

Des de la Regidoria de Cultura i Benestar Social, s'han instal·lat diferents vinils a l'emblemàtic edifici del barri, un dels quals detalla la lluita veïnal i la de la plataforma Salvem es Jonquet, composta per l'AV del Jonquet, GOB i Arca. El vinil explica la intensa tasca de la plataforma per a la recollida de signatures, peticions d'entrevistes amb polítics, premsa, xerrada a la fresca i manifestacions, actuacions per a la declaració de Bé d'Interès Cultural (BIC) del barri com a conjunt històric. Finalment s'hi explica com el 6 de novembre de 2009 el barri és declarat BIC.

Data darrera modificació: 28 de novembre de 2019

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?
Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Palma, Ciutat Amiga de la Infància Serveis atenció violència de gènere Perfil del contractant Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Factura electrònica Targeta Ciutadana Projectes cofinançats per Fons Europeus Queixes i suggeriments tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una ... Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Tauler d'edictes i anuncis Defensora ciutadania

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226