Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

Cort i la Conselleria d'Afers Socials signen un conveni per a finançar la gestió dels centres d'estades diürnes

6 de novembre de 2019

Antoni Noguera: "Aquest nou conveni permet créixer en el nombre de places d'estades diürnes per persones majors amb dependència"

Palma, 6 de novembre de 2019.- La regidoria de Cultura i Benestar Social i la Conselleria d'Afers Socials i Esports, han signat avui el conveni per a finançar la gestió dels centres d'estades diürnes del municipi de Palma.

El nou conveni millora la quantitat d'aportació per part del Govern a l'Ajuntament per a la gestió d'aquests centres, ja que ha passat del conveni de 2018 on s'aportaven 931.190,40 € al conveni del 2019 amb l'aportació d'1.178.068,50 €. A aquesta xifra s'han de sumar 392.689,33 € procedents del copagament dels usuaris amb un total d'1.570.757,33 €.

Antoni Noguera: "Aquest nou conveni permet créixer en el nombre de places d'estades diürnes per a persones majors amb dependència"

El nombre de places que s'ofereixen a la ciutadania, augmenta enguany respecte al 2019, ja que el 2018 hi havia un total de 90 places i actualment n'hi ha 150. Fins ara, els centres de dia de Son Sardina, Son Dureta i del Coll d'en Rabassa sumaven 90 places, amb 30 places per centre. Els nous centres de dia de Son Ferriol (finançat íntegrament per la Conselleria d'Afers Socials) i Son Cladera, sumen també 30 places per centre, arribant a les 150 places actuals.

Aquest conveni té la finalitat de concertar places que estan destinades a persones grans que tinguin el reconeixement de la situació de dependència de grau I, grau II i grau III.

Aquests centres juntament amb el Centre de Dia Municipal s'Estel, sumaran 5 centres de dia per a persones majors dependents, i en total gestionarà 160 places.

L'objectiu del conveni és optimitzar els serveis dedicats a la dependència, millorant la coordinació i la proximitat als usuaris.

Durant l'actual legislatura i de manera gradual es preveu la construcció dels centres de dia de Son Ximelis i la Indioteria. En finalitzar tot aquest procés l'Ajuntament de Palma comptarà amb 210 places de centres de dia per a dependents.

El preu plaça que abonarà el Govern és de:

Grau III: 41,72 €

Grau II: 36,29 €

Grau I: 33,37 €

Per a les places vacants reservades (absències voluntàries, viatges, vacances, permisos...): 16,69€

No hi ha augment de preus respecte a l'anterior conveni, atès que l'IPREM no ha variat els darrers anys, que ha de ser marcat pels Pressuposts Generals de l'Estat, que actualment estan prorrogats.

Data darrera modificació: 7 de novembre de 2019

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?
Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Palma, Ciutat Amiga de la Infància Serveis atenció violència de gènere Perfil del contractant Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Factura electrònica Targeta Ciutadana Projectes cofinançats per Fons Europeus Queixes i suggeriments tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una ... Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Tauler d'edictes i anuncis Defensora ciutadania

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226