Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

Flassaders crida fort contra els abusos a menors

11 d'octubre de 2019

Palma, 11 d'octubre de 2019.- La regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI, Sonia Vivas, i la presidenta de la Fundació RANA, Elisabeth Homberg, han assistit avui a la inauguració de l'exposició "Crida ben fort, Estela!", que dilluns obrirà les portes al Centre social Flassaders.

La mostra està organitzada per l'Ajuntament en col·laboració amb la Fundació Rana i s'emmarca dins unes jornades de prevenció i abús infantil que començaran a Flassaders el pròxim dia 24. Exposa els dibuixos fets per estudiants de diferents escoles de Palma després que se'ls explicàs el comte d'Estela. Es tracta d'una eina de protecció clau per a ajudar als nins i les nines de primària i secundària a reforçar el missatge d'autoprotecció i autoestima individual, així com per a treballar l'habilitat comunicativa de saber dir que NO i poder demanar ajuda en cas de patir una amenaça d'abús sexual o un intent.

Aquest 2019 més de 1.700 nins i nines han fet aquesta activitat als seus centres educatius. La Fundació Rana, en col·laboració amb el programa Palma Educa, ofereix als col·legis aquest recurs per tal d'aconseguir que els nins creixin en un entorn segur, aprenguin a identificar una situació de probable abús i sàpiguen demanar ajuda si senten que estan en perill.

La mostra obrirà les portes des del pròxim dilluns 14 d'octubre fins al dia 31 d'aquest mes. Hi ha la possibilitat de concertar visites en grup. "És important que hi hagi iniciatives com aquestes que ajudin als nins a saber quan es troben davant una situació d'abús", ha explicat la regidora Sonia Vivas, qui ha afegit que "Les xifres no són bones: segons el Consell d'Europa un de cada cinc menors pateix violència sexual. Hem de posar damunt la taula aquest assumpte, que és de màxima gravetat. Fa falta que el país tingui un govern perquè tregui del calaix la Llei de violència sobre el menor, que ha quedat paralitzada i que preveu terminis més llargs per a interposar denúncies."

Data darrera modificació: 14 d'octubre de 2019

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?
Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Palma, Ciutat Amiga de la Infància Serveis atenció violència de gènere Perfil del contractant Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Factura electrònica Targeta Ciutadana Projectes cofinançats per Fons Europeus Queixes i suggeriments tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una ... Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Tauler d'edictes i anuncis Defensora ciutadania

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226