Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

El Govern emprarà el model de PalmaActiva als establiments emblemàtics de les Illes

20 de setembre de 2019

Palma, 20 de setembre.- Avui ha tingut lloc una reunió entre PalmaActiva i la direcció general de Comerç del Govern per a parlar sobre la gestió d'establiments emblemàtics. Durant la trobada, el personal tècnic de PalmaActiva ha explicat l'experiència dels darrers anys per a aconseguir que l'Ajuntament de Palma elaboràs un Catàleg d'establiments emblemàtics. Aquest Catàleg va ser aprovat el 2018 i, després de la revisió d'aquest any, està conformat per 90 establiments. Des del Govern es plantegen la possibilitat d'estendre aquest model de gestió d'establiments emblemàtics a totes les Illes.

A més de personal tècnic de PalmaActiva i de l'IDI, a la reunió hi han assistit per part de l'Ajuntament Miquel Capó, coordinador general de Promoció Econòmica i Ocupació, i Fabrizio Di Giacomo, director general de Comerç; per part del Govern hi ha acudit Miquel Piñol, director general de Comerç.

Segons Miquel Capó, coordinador general de Promoció Econòmica, "pensam que és molt important compartir tota l'experiència i coneixement de PalmaActiva en la gestió d'establiments emblemàtics, l'Àrea de Comerç de l'Ajuntament du molts d'anys fent feina en aquest tema i estam molt satisfets que el Govern s'interessi a conèixer el nostre treball".

Per la seva part, Miquel Piñol ha plantejat la intenció d'emprar a escala autonòmica la metodologia ja desenvolupada amb èxit per PalmaActiva. "L'objectiu és, tal com hi obliga la Llei de Comerç, identificar els comerços emblemàtics de les Illes. I, en aquest sentit, volem crear rutes i estratègies comercials específiques. El comerç emblemàtic que funciona i que es manté és el primer símptoma de salut comercial d'una zona, a més de tenir valor històric, patrimonial i cultural", afirma Piñol.

El Catàleg 2019

El Catàleg d'establiments emblemàtics de Palma està conformat per 90 establiments: 1 de categoria 1A, 38 de categoria 1B, 18 de categoria 2 i 33 de categoria 3. El primer Catàleg de 2018 va ser elaborat per una comissió tècnica que es va constituir el desembre de 2016 i que durant el 2017 i 2018 va mantenir una vintena de reunions de feina en les quals es varen treballar les fitxes. Aquesta comissió s'ha tornat a reunir enguany per a actualitzar el Catàleg.

Aquest Catàleg d'establiments emblemàtics es va fer amb l'impuls de l'Ajuntament i amb el lideratge de PalmaActiva i la col·laboració de la Regidoria de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, de la Regidoria d'Economia, Hisenda i Innovació, de la Regidoria de Cultura, juntament amb la col·laboració desinteressada d'entitats com ARCA, la Universitat de les Illes Balears, el Col·legi Oficial d'Arquitectes i el Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials.

Els establiments que formen part d'aquest Catàleg de l'Ajuntament compleixen uns requisits com l'antiguitat, mantenir una activitat singular o ser establiments que contenen elements patrimonials protegits inclosos al Catàleg del PGOU de Palma o declarats Bé d'Interès Cultural (BIC) o Bé Catalogat (BC).

Data darrera modificació: 23 de setembre de 2019

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?
Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Palma, Ciutat Amiga de la Infància Serveis atenció violència de gènere Perfil del contractant Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Factura electrònica Targeta Ciutadana Projectes cofinançats per Fons Europeus Queixes i suggeriments tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una ... Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Tauler d'edictes i anuncis Defensora ciutadania

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226