Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

L'Ajuntament de Palma trasllada als propietaris de la plaça de bous els informes tècnics sobre la inspecció

8 d'agost de 2019

Palma, 8 d'agost de 2019.- L'Ajuntament de Palma ha actuat en tot el que està a les seves mans per a controlar i supervisar que tant l'estat de la plaça i com l'activitat compleixin la normativa i els requeriments legals prevists. Concretament, des de l'Àrea de Model de Ciutat s'ha instat tots els departaments competents a dur endavant una inspecció conjunta. Tant les àrees municipals com altres administracions. És a dir: Àrea de Sanitat, el tècnic veterinari ha revisat l'estat de les instal·lacions ramaderes on han de romandre els animals. Àrea de Model de Ciutat, des de dos departaments: Disciplina-ITE pel que fa a la inspecció de l'estat de la plaça, i Activitats per a comprovar que la llicència d'activitats permanent que té la plaça segueix complint amb els requisits. Oficina d'Accessibilitat, per a revisar el compliment de la d'accessibilitat. Per part del Govern, la Conselleria de Salut és la competent en la inspecció de la infermeria, i la Conselleria d'Agricultura, la competent a supervisar el trasllat dels animals.

Delegació del Govern, per la seva part, ha proposat les persones que han d'exercir les funcions de president de l'espectacle o president de la plaça, una figura que sol realitzar un inspector de la Prefectura Superior de Policia.

Aquesta inspecció conjunta ha vengut motivada per l'excepcionalitat de l'esdeveniment després del canvi legislatiu que s'ha produït els darrers dos anys. Cal recordar que el Ple de l'Ajuntament de Palma va declarar el juliol de 2015 "Palma municipi lliure de maltractament animal i antitaurí", i la darrera cursa es va celebrar l'agost del 2017, just abans de l'entrada en vigor de la Llei 9/2017, de 3 d'agost, de regulació de les corregudes i de protecció dels animals a les Illes Balears. El 2018 no es va produir cap cursa, però el govern espanyol presidit per Mariano Rajoy va impugnar la normativa autonòmica, i posteriorment el Tribunal Constitucional va emetre sentència el desembre de 2018 que suposava la derogació dels articles que prohibien la mort dels animals, entre altres aspectes.

Els informes tècnics municipals de la inspecció a la Plaça de Toros detecten deficiències menors que en cap cas suposen la suspensió de l'espectacle o el tancament de les instal·lacions. Per exemple, l'alçada de la barana de protecció dels toreros ha de ser d'1,60 m, la revisió dels extintors i la il·luminació d'un dels sectors de la plaça, entre d'altres. Quant a l'estat de l'edifici, s'han detectat deficiències pròpies de l'envelliment del recinte, però l'informe d'avaluació de l'edifici de la plaça està vigent i és favorable, i no hi ha hagut un deteriorament significatiu que faci canviar aquesta avaluació. Ara, aquests informes seran enviats als propietaris de la plaça, així com al president de la plaça perquè en prengui coneixement, ja que, en virtut de l'article 37 del Reial decret 145/1996, Reglament d'espectacles taurins, és "l'autoritat que dirigeix l'espectacle i en garanteix el normal desenvolupament" i ha d'aixecar les oportunes actes en compliment del que estipula la Llei 9/2017, de 3 d'agost, de regulació de les corregudes i de protecció dels animals a les Illes Balears. A més, la Policia Local està en coordinació amb la Policia Nacional per tal de garantir la seguretat dins i fora del recinte, principalment en relació a l'entrada de menors i el consum d'alcohol.

Data darrera modificació: 9 d'agost de 2019

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?
Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Serveis atenció violència de gènere Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Projectes cofinançats per Fons Europeus tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Perfil del contractant Factura electrònica Targeta Ciutadana Queixes i suggeriments No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una ... Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Defensora ciutadania Tauler d'edictes i anuncis

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226