Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

Fiscalia arxiva la denúncia del grup municipal Ciudadanos per la gestió dels enderrocs a les obres del Bosc Urbà del Canòdrom

12 de juliol de 2019

La Fiscalia entén que la gestió dels residus existents i els enderrocs i fems generats s'han gestionat d'acord amb la normativa

L'Ajuntament celebra l'arxivament, que confirma que les obres s'han realitzat correctament tal com s'havia anunciat des de l'Àrea de Model de Ciutat

Palma, 12 de juliol de 2019.- La Fiscalia arxiva les diligències obertes arran d'una denúncia del grup municipal Ciudadanos, ja que entén que "la gestió dels residus existents i els enderrocs i fems generats per la remodelació del Canòdrom s'han gestionat d'acord amb la normativa establerta".


El mes de juliol de l'any passat es varen iniciar les obres del Canòdrom per a convertir aquesta zona en un parc de més de 16.000 m².

El mes d'octubre, el grup municipal Ciudadanos va presentar una denúncia davant la Fiscalia per suposada mala praxi en la gestió dels enderrocs generats per les feines d'adequació del terreny.

Arran d'aquesta denúncia, la Fiscalia va obrir diligències per a investigar els motius de la denúncia. En el marc d'aquest procés, l'Ajuntament i l'empresa adjudicatària presentaren els corresponents informes justificatius del desenvolupament de les tasques. Concretament, informació detallada sobre el tractament i el destí dels enderrocs, de la terra vegetal, el material de demolició per a la formació de la base de la terra vegetal, així com les grans peces de demolició destinades a omplir la base de les escales i els murs. A més, informació sobre el tractament especial dels metalls i restes de material d'il·luminació que restaven al solar.

L'Ajuntament celebra que s'hagi arxivat la denúncia perquè confirma que les obres s'han estat realitzant correctament, d'acord amb el que estableix la llei. I com ja va anunciar la regidora de Model de Ciutat aquesta setmana, el parc obrirà les portes el mes de setembre.

Per a les obres, es varen aprofitar els enderrocs de les antigues construccions que hi havia al solar, és a dir, restes netes, en concret una barreja de pedra i formigó que conformaran la base dels tres monticles que hi haurà al futur parc. Aquests materials, que s'han cobert de terra, faciliten el drenatge de l'aigua, un fet que beneficia el creixement de la vegetació. La resta de material inert es reciclarà i, lògicament, es traslladarà a la planta de tractament. El projecte preveu tres desnivells per a donar varietat al bosc.

L'aprofitament de les velles construccions ha permès reduir les emissions contaminants, ja que els materials d'enderroc resten a la zona i no s'han de traslladar a la planta de tractament. És una pràctica habitual a les obres.

La direcció d'obra realitza visites gairebé cada setmana a la zona per a comprovar com es desenvolupen les tasques. A més, abans de començar es va fer una neteja en profunditat del solar per a tirar tots els fems que s'hi havien acumulat.

S'han trobat més material d'obra del que havien previst inicialment els tècnics municipals. Conseqüentment s'han reaprofitat segons les característiques de cada material separant les peces de marès de les peces de formigó antic per tal de fer les subbases premsades que han servit per a fer el llit de lloses o soleres de formigó així com per a dur a terme la millora dels sistemes urbans de drenatge sostenible. D'altra banda, s'ha acabat de modelar la superfície que conforma la microtopografia final. Aquests principis de sostenibilitat i de màxima optimització dels recursos ens han permès estalviar transport de material, així com la corresponent despesa de nous materials, reduint les emissions de CO2, així com la despesa econòmica en un 10%.

Data darrera modificació: 15 de juliol de 2019

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?
Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Serveis atenció violència de gènere Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Projectes cofinançats per Fons Europeus tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Perfil del contractant Factura electrònica Targeta Ciutadana Queixes i suggeriments No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una ... Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Defensora ciutadania Tauler d'edictes i anuncis

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226