Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

El batle sol·licita reunir-se amb el Govern central per a reclamar la nova depuradora

11 de juliol de 2019

Hila ha enviat la petició al Ministeri per a la Transició Ecològica per a impulsar el projecte

EMAYA va iniciar el maig les obres del col·lector i el tanc de laminació, que permetran reduir els vessaments a les platges en un 90 per cent

Palma, 11 de juliol de 2019.- El batle de Palma, Jose Hila, ha sol·licitat formalment una reunió amb el Ministeri per a la Transició Ecològica per a reclamar i accelerar la nova depuradora, que ha de donar una solució definitiva als abocaments. Hila i l'equip de govern es marquen com a prioritat aconseguir que el projecte s'impulsi perquè la nova infraestructura sigui una realitat com més prest millor.

Per a poder ubicar la nova depuradora, EMAYA va comprar tres terrenys, un el desembre del 2015 i dos més el març de 2018, per un import de 3,1 milions d'euros. Aquesta adquisició permetrà desenvolupar el projecte de la nova depuradora. A més, des del mes de maig ja estan en marxa les obres del col·lector i del tanc de laminació, dues noves infraestructures que permetran reduir els vessaments a les platges Can Pere Antoni i Ciutat Jardí en un 90 per cent. La previsió de durada d'aquests treballs és de dos anys i té un pressupost de més de 22 milions d'euros. Durant el passat mandat, es varen celebrar diferents reunions amb el Ministeri, tant a nivell institucional com tècnic, perquè el Ministeri impulsàs el projecte, tal com va fer.

En aquests moments, el projecte de redacció de l'avantprojecte de la nova depuradora, que impulsa el Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, ara Ministeri de Transició Ecològica, es troba en fase de redacció des de l'abril de 2018. L'ampliació de l'EDAR II (la nova depuradora) s'inclou dins l'actuació "Sanejament i reutilització de la Badia de Palma", declarat d'interès general i que s'emmarca en el Pla de mesures per al creixement, la competitivitat i l'eficiència (Pla CRECE), que està executant el Ministeri per a millorar la qualitat de l'aigua. El compromís del Ministeri és assumir-ne el cost, que s'estima en 80 milions d'euros.

Data darrera modificació: 12 de juliol de 2019

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?
Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Serveis atenció violència de gènere Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Projectes cofinançats per Fons Europeus tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Perfil del contractant Factura electrònica Targeta Ciutadana Queixes i suggeriments No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una ... Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Defensora ciutadania Tauler d'edictes i anuncis

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226