Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

Comencen les obres de l'eix Tous i Ferrer-Velázquez

11 de juliol de 2019

El projecte de peatonalització de Velázquez i dereurbanització de Josep Tous i Ferrer té un pressupost de poc més de 300.000euros

La previsió és que les obres tinguin una durada de quatremesos

Hila: "L'actuació dónaun impuls al carrer Velázquez, que s'havia quedat fora del circuit comercial iens permet connectar Via Sindicat, a través de Velázquez, amb Sant Miquel"

Palma, 10 de juliolde 2019.- Les obres del projecte de peatonalització del carrer de Velázquez ide reurbanització del carrer Josep Tous i Ferrer, que lidera l'Àrea deMobilitat, ja han començat. El projecte es va adjudicar per un import de305.162 euros i tindrà una durada prevista d'uns quatre mesos.

El batle dePalma, Jose Hila, i el regidor de Mobilitat, Francesc Dalmau, han visitat avuimatí les obres. "Aquesta actuació suposa donar un impuls al carrer Velázquez,que s'havia quedat fora del circuit comercial. A més, ens permet connectar ViaSindicat, a través de Velázquez, amb Sant Miquel", ha explicat el batle. Hilaha destacat que "l'espai per a vianants s'amplia i permet que la ciutadania espassegi i pugui accedir a tots els serveis que hi ha a la zona". El batle haremarcat que Velázquez representa les línees d'actuació futures, que "passenper pacificat el trànsit i ampliar els espais per a la ciutadania".

Projecte

L'actuació consisteixen augmentar l'amplada de la vorera dels números parells del carrer Tous iFerrer, que incorpora arbrat.  El carrerVelázquez, per la seva banda, es reconvertirà de forma definitiva en zona per avianants que es compatibilitzarà amb la circulació de bicicletes. Es plantaranarbres i el carrer s'alçarà per conformar una plataforma única. El ple del mesde juliol de 2018 va aprovar que a Velázquez s'hi apliqui el pla d'usos per azones de vianants que va aprovar l'Àrea d'Urbanisme perquè hi hagi un equilibrientre l'oferta d'oci i el descans dels veïnats.

El projecte contétreballs de pavimentació, drenatge, enllumenat, mobiliari, jardineria, rec,seguretat i control, a més de la gestió dels residus. Abasta uns 1.500 metres lineals, 650 metres del carrerTous i Ferrer i 850 metres de Velàzquez, i suposarà actuar sobre un àmbit de2.395 metresquadrats. A ambdós carrer s'hi inclourà un nou projecte de "juntaverda" que permetrà generar un paviment amb elements herbacisd'aproximadament d'uns 350 metres quadrats.

Al carrerVelázquez on, fins ara, només es podia aparcar de les 20 a les 9 hores de dilluns adivendres i els dissabtes a partir de les 14 hores, es perdran 22 placesd'aparcaments. A Tous i Ferrer, 18 places i es mantindran els càrregues idescàrregues i l'aparcament per a motocicletes. Per això, la Societat Municipald'Aparcaments i Projectes (Smap) va oferir per als residents 50 abonamentsespecials de l'estacionament de Comtat del Rosselló a preus reduïts, 10 més queels estacionaments que es perdien. Aquests abonaments s'han contractat tots.Cal recordar que aquesta zona té la major concentració d'aparcament soterrat dePalma, amb 636 places a plaça d'Espanya, 380 al Mercat de l'Olivar, 444 a Comtat del Rosselló iunes 700 alos Geranios. En total, més de 2.1000 places.

Data darrera modificació: 11 de juliol de 2019

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?
Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Serveis atenció violència de gènere Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Projectes cofinançats per Fons Europeus tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Perfil del contractant Factura electrònica Targeta Ciutadana Queixes i suggeriments No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una ... Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Defensora ciutadania Tauler d'edictes i anuncis

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226