Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici

L'SMAP assumeix des d'avui el servei de l'ORA, amb un estalvi de 840.000 euros anuals per a les arques municipals

19 de juny de 2019

La nova app mobiAPParc permet pagar la zona ORA des del mòbil i a partir del mes de juliol ampliarà aquest servei als aparcaments gestionats per l'SMAP

Per a enllestir la municipalització l'SMAP ha licitat durant els darrers sis mesos set contractes de subministrament de programari, vehicles, vestuari, comptadoria i arrendament d'un local per un import de 443.154 euros

La municipalització és la major que emprèn l'Ajuntament i permet actualitzar i millorar els recursos necessaris per a prestar aquest servei

Palma, 19 de juny de 2019.- Des d'avui la Societat Municipal d'Aparcaments i Projectes (SMAP) ha assumit el servei d'ORA. D'aquesta manera, l'Àrea de Mobilitat de l'Ajuntament i l'SMAP gestionen la majoria de les places d'aparcament, tant en superfície com subterrànies, del centre de Palma. A Palma hi ha unes 24.000 places d'aparcament, la meitat de les quals corresponen a aparcaments subterranis. Pel que fa a la zona blava (ORA), hi ha 11.510 places d'estacionament regulades, de les quals 2.200 són de forma exclusiva (0/0) i aproximadament 8.950 es comparteixen amb el resident.

La remunicipalització de l'ORA permetrà actualitzar i millorar els recursos necessaris per a prestar aquest servei d'aparcament regulat. Així, s'ha desenvolupat una nova app anomenada mobiAPParc que substituirà l'anterior (Telpark) i que, a partir del mes de juliol, permetrà pagar amb el mòbil tant als estacionaments de zones ORA com als aparcaments municipals que gestiona l'SMAP. La dotació de nous recursos per a prestar aquest servei inclou, així mateix, noves bicicletes elèctriques, motos i altres eines de feina per als controladors.

Per a enllestir el procés de remunicipalització de l'ORA durant els darrers sis mesos s'han licitat des de l'SMAP set contractes, per un import que suma 443.154 euros. Es tracta, en concret, dels concursos públics de subministrament de programari de control de sancions i adquisició de terminals i impressores, subministrament de cinc vehicles i 17 motocicletes per a la flota de l'ORA, subministrament de vestuari del personal, arrendament d'un local per a la prestació del servei, subministrament de punts de recàrrega de vehicles elèctrics i serveis de comptadoria de les recaptacions del servei de l'ORA.

Així mateix, s'ha fet feina per a integrar a l'estructura de l'SMAP recursos i materials que fins ara gestionava l'UTE que es feia càrrec del servei d'ORA, com ara línies telefòniques, programari, eines, etc.

A partir d'ara l'atenció al públic del servei d'ORA es prestarà a les oficines de l'SMAP (c. de Sant Joan de la Salle, 6), de dilluns a divendres de 8.30 a 14.30 hores i de 16.30 a 20 hores, i els dissabtes de 9 a 14.30 hores.

Aquesta remunicipalització, que fou aprovada de forma definitiva al Ple de novembre de 2018, suposa la subrogació de 174 treballadors i treballadores com a personal laboral, que des d'avui passen a formar part de la plantilla de l'SMAP. Fins ara l'ORA tenia un cost per a l'Ajuntament de 6,3 milions d'euros. Amb la municipalització de la gestió, aquest cost es reduirà a 5,5 milions d'euros, la qual cosa suposa un estalvi 840.000 euros l'any.

Data darrera modificació: 20 de juny de 2019

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226