Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

Tres itineraris històrics per a conèixer els fets que han configurat la Palma actual

10 de juny de 2019

L'Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística ha editat un mapa d'història de la ciutat en el marc de PalmaCreativa

Els mapes s'han editat en català, castellà, anglès i alemany i es podran trobar a Can Oms, al Casal Solleric, a Can Balaguer i al web de PalmaCultura

Palma, 10 de juny de 2019.- L'Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística ha editat un mapa d'història de la ciutat amb tres itineraris històrics per a donar a conèixer els fets històrics més destacats que han configurat la Palma actual i localitzar les empremtes que encara són presents a l'espai urbà. Tot això sota el paraigua de PalmaCreativa, amb l'objectiu de reforçar la percepció de la ciutat com a punt de trobada, confluència i memòria; un territori emocional que afavoreix la descoberta del nostre passat.

Aquesta iniciativa pretén donar visibilitat a tot aquell patrimoni desconegut de la ciutat, obrir els ulls al visitant i al resident a la història de Palma a través dels espais i racons que n'han estat protagonistes. Els mapes s'han editat en català, castellà, anglès i alemany i es podran trobar en paper a Can Oms, al Casal Solleric i a Can Balaguer i en versió digital al web palmacultura.cat.

Rutes històriques per Palma

Els itineraris històrics presents al mapa són:

  • L'Antiguitat: Aquesta ruta comença al Fòrum Romà i recorre punts destacats de l'època romana a Palma, continua per diferents racons del recinte de l'Almudaina i acaba a les termes romanes excavades a l'interior de la Seu.
  • Des de la Madina Mayurqa fins al segle XVIII: Setze punts conformen aquest itinerari que s'inicia a l'arc que donava accés a les drassanes del valí de Mayurqa, a l'Hort del Rei. Continua pels Banys Àrabs fins a les Torres del Temple, i s'endinsa després al naixement del nou Regne de Mallorca a través de la Porta de Santa Margalida. Recorre punts emblemàtics com el Call Major, la casa natal de Ramon Llull, el Bordell Medieval, el Consell General dels Agermanats o el lloc on es produí l'assassinat d'en Berga, entre d'altres, i acaba al carrer del Baró de Pinopar, on el 1715 es produí la derrota de la Guerra de Successió.
  • Des del segle XVIII fins als nostres dies: Aquest itinerari arranca al Palau Reial, continua per la plaça de Quadrado, on es trobava la Reial Societat Econòmica Mallorquina d'Amics del País el 1778, i segueix recordant episodis històrics clau en la configuració de Palma en els segles XIX i XX.

Data darrera modificació: 11 de juny de 2019

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?
Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Serveis atenció violència de gènere Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Projectes cofinançats per Fons Europeus tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Perfil del contractant Factura electrònica Targeta Ciutadana Queixes i suggeriments No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una ... Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Defensora ciutadania Tauler d'edictes i anuncis

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226