Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici

Aquest dissabte 8 de juny torna la Diada del Medi Ambient al carrer de Blanquerna

6 de juny de 2019

L'Ajuntament i EMAYA col·laboren amb l'Associació de Veïns de Santa Pagesa, organitzadors de la Diada del Medi Ambient de Blanquerna

Enguany nou rècord de participació, amb 58 participants i més de 30 activitats

Des de les 10 a les 20 h al carrer de Blanquerna, plaça de Santa Pagesa i plaça de París hi haurà paradetes, teatre, batucada, música, contacontes, bicicletada, performances, esport, tallers i jocs

Palma, 6 de juny de 2019.- Un any més, coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient (dia 5 de juny) aquest dissabte dia 8 de juny, torna la Diada del Medi Ambient de Blanquerna, organitzada per l'Associació de Veïns de Santa Pagesa.

Es tracta de la setena edició d'aquesta celebració, ja consolidada i tot un referent en la celebració d'aquest Dia Mundial i en la difusió d'iniciatives, entitats i productes sobre el medi ambient. És també un lloc de trobada per a activitats d'educació ambiental lúdiques i participatives per a tota la família i totes les edats.

La Diada del Medi Ambient de Blanquerna compta any rere any amb molt bona acollida per part dels veïns i molta participació de tota la ciutat; és un dels principals esdeveniments de caràcter ambiental de Palma.

L'Ajuntament de Palma i EMAYA col·laboren en aquest acte, en tasques organitzatives, de difusió, aparcament per als participants... Així mateix, hi haurà paradetes informatives i activitats de les àrees d'Ecologia, Mobilitat i d'EMAYA.

La diada, emperò, no seria possible sense l'impuls de l'associació de veïns de Santa Pagesa, responsable de l'organització. Han aconseguit ajuntar al carrer de Blanquerna entitats ecologistes, veïnals, institucions, artesans, empreses... així com activitats molts diverses per a donar a conèixer multitud de temes relacionats amb el medi ambient i bones pràctiques ambientals, des de tallers de reciclatge, mercat de segona mà, bicicletada, jocs, contes, teatre, música...

Enguany s'estableix un nou rècord de participació, amb 58 entitats, associacions, empreses, institucions, artesans, etc. que participaran en la Diada. Pel que fa a les institucions, hi haurà paradetes de les àrees d'Ecologia i de Mobilitat de l'Ajuntament de Palma i d'EMAYA, així com el Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca i de la Conselleria de Medi Ambient. Aquestes institucions, a més d'informació, tindran als seus estands activitats durant tot el dia. (s'adjunta llistat complet de participants).

El programa complet de la Diada 2019 està ben atapeït d'esdeveniments al llarg de tot el dia, des de les 10 del matí a les 8 del capvespre: actuacions teatrals, batucada, música, contacontes, bicicletada, performances, esport, tallers i jocs... fins a una trentena d'activitats puntuals o que s'allargaran durant tota la jornada. (s'adjunta programa d'activitats).

Les paradetes, activitats i actuacions estaran totes ubicades al carrer de Blanquerna, entre els carrers del Pare Bartomeu Pou i la plaça de París (inclosa) i a la plaça de Santa Pagesa.

L'Ajuntament de Palma convida tots els ciutadans a participar i passejar dissabte pel carrer de Blanquerna, una bona oportunitat de participar amb tota la família en activitats per a aprendre sobre el medi ambient, informar-se i conèixer propostes d'entitats, empreses i institucions que treballen per la sostenibilitat.


Activitats de la Diada del Medi Ambient, dissabte 8 de juny al carrer de Blanquerna:

Activitats puntuals
11.30 h Bicicletada. Punt de trobada: plaça de París (Biciutat)
10 - 13 h Taller "Saps obrir un grifó?"
10 - 13 h Pintam cares (Regidoria de Mobilitat)
10 - 14 h Tallers per a infants i obra de teatre (Consell de Mallorca)
10 - 14 h Photocall i enquestes (Amics de la Terra)
10 - 14 h Taller "Transformar camisetes en bosses" (Fundació Deixalles)
10 - 14 h Retorn d'envasos (Plataforma "Per una mar sense plàstics")
10 - 14 Tallers infantils (ALCAIB)
10 - 15 h Taller "Pescam com cal?" + Memòria d'espècies + Microplàstics (Creu Roja)
10 - 11 h Taller "Descoberta d'ocells de Santa Pagesa" (GOB)
10.30 - 11.15 h Batucada (Tambors per la Pau)
11 - 12 h Taller "Sensibilització entorn de la posidònia" (GOB)
11 h Zumba (Regidoria de Mobilitat)
12 h Contacontes amb Nati de Grado (Regidoria de Mobilitat)
18 h Joanet Recicles i Tomeu Granera. Plaça de Santa Pagesa (EMAYA)
18 h Música i esport a la plaça de París (Energy Jump Fitness Club)

Activitats de 10 h a 20 h
EMAYA: Passa-paraula del reciclatge Memoryciclatge Encistella els Residus
Regidoria d'Ecologia: contacontes "L'erugueta goluda", taller: "Una segona vida", contacontes "El Capità Superverd", taller "Bombes de llavors", taller "Petjada ecològica"
Reutiteca, paradeta informativa amb educador ambiental
Espai Caramulls: Minimons, tallers creatius reutilizant materials
Conselleria de Medi Ambient: tallers de reutilització de vidre

Participants

Associació Veïnats Santa Pagesa, ALCAIB, Amazonia Street Bar, Amics de la Terra Mallorca, Amiguruska, Aromacera, Arte y reciclaje, Antònia Canals, Associació Balear de l'Arbre, Biciutat, Bird of the Moon, Capilla, Guzman, Càritas Mallorca, Carmen Panades, Consell de Mallorca, Conselleria de Medi Ambient, Cor de Llengos, Creu Roja Illes Balears, Cuc de Seda, Dare Home, Ecobaleares, Ecotxe, EMAYA, Energy Jump, Fitness Club, Es Calaix, Espais Caramulls, Fundació Balcat, Solidaris, Fundació Deixalles, GOB, Greenpeace, Guilabert Gonzalez Juana, ICTIB, Julia Espert Bosch, Justícia Alimentària, Lalau, Artesania Creativa, Lápices de Colores, Libélulas en mi Desván, Mel d'en Xim, Miaus Mallorca, Nart (Natalia Alario Rigo), Noa Reciclats, Artesanies, ONG Los niños de Topsia, Patuquitosalacarta, Pegotitos de tela, Pilarchuela Artesania, Plataforma 'Per una mar sense plàstics', Regidoria d'Ecologia, Agricultura i Benestar Animal (Ajuntament de Palma), Regidoria de Mobilitat (Ajuntament de Palma), Ruth, Artesania Trencadís i Pintura, Sa Bixicleta, Sabons Artesans Madina Mayurqa, Sabrías Abrir Un Grifo?, Som Energia, Tambors per la Pau, Tumbaga Joies.

Data darrera modificació: 7 de juny de 2019

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226