CatalÓ | Espa˝ol | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

Mobilitat enllesteix el nou trašat del carril bici de la plaša d'Espanya per a protegir el vianant

17 de maig de 2019

Les modificacions sorgeixen de l'anÓlisi feta per l'└rea per a millorar la convivŔncia entre els vianants i els ciclistes

La nova senyalitzaciˇ, feta a peticiˇ de ciclistes i vianants, millora l'enllaš amb el parc de les Estacions i crea un trašat sinuˇs dins la plaša d'Espanya

Palma, 17 de maig de 2019.- L'└rea de Mobilitat ha culminat les tasques per a millorar el tram de carril bici que discorre per la plaša d'Espanya amb l'objectiu de garantir la seguretat del vianant. La modificaciˇ s'ha duit a terme desprÚs de l'anÓlisi feta pels tŔcnics de la Regidoria per a resoldre la interacciˇ entre el trÓnsit de vianants i ciclistes, que generava interferŔncies. El projecte, que es troba en fase experimental, s'ha elaborat a peticiˇ de ciclistes i vianants i amb la participaciˇ del colĚlectiu Biciutat, que va exposar la problemÓtica i va participar en el debat de les possibles solucions.

D'aquesta manera, les actuacions que s'han duit a terme cerquen millorar la convivŔncia entre el vianant i el ciclista en una zona de confluŔncia. Els principals punts que s'han millorat sˇn dos: el tram que enllaša amb el carrer del MarquŔs de la Fontsanta i el parc de les Estacions i el tram que discorre per dins la plaša d'Espanya, sobretot a l'eix Marie Curie-Bastiˇ d'en Sanoguera.

AixÝ, s'han executat les segŘents millores:

  • Enllaš amb MarquŔs de la Fontsanta:
    • Inversiˇ de l'ordre dels carrils en el pas de vianants a l'inici del carril bici de MarquŔs de la Fontsanta.
    • Creaciˇ d'un tram de carril bici damunt la vorera fins a l'enllaš amb el vial del costat sud de la plaša d'Espanya. Es tracta de la zona on hi ha el quiosc.
  • Plaša d'Espanya:
    • Modificaciˇ del trašat del carril bici a l'entrada de la plaša d'Espanya i introducciˇ d'un trašat sinuˇs, que s'ha reforšat amb jardineres i el mobiliari existent. Amb aquesta actuaciˇ se cerca minvar la velocitat dels ciclistes.
    • En la intersecciˇ entre la plaša d'Espanya i la de la Porta Pintada s'ha eliminat la senyalitzaciˇ horitzontal i s'ha marcat com a zona d'espai compartit entre el vianant i el ciclista. A mÚs, s'ha reforšat la senyalitzaciˇ per a marcar la prioritat del vianant davant del ciclista.

Aquestes actuacions, que fins ara no havien estat possibles, s'han desenvolupat a cÓrrec del contracte de senyalitzaciˇ horitzontal i vertical que fou adjudicat fa pocs mesos.

Data darrera modificaciˇ: 20 de maig de 2019

T'ha resultat ˙til el contingut d'aquesta pÓgina?
Seu Electr˛nica
Certificat de residŔncia per a viatges Portal de TransparŔncia SolĚlicitud Cita prŔvia El Batle Serveis atenciˇ violŔncia de gŔnere Accessibilitat Oficines d'Atenciˇ a la Ciutadania - 010 Projectes cofinanšats per Fons Europeus tufaspalma.catAquest enllaš s'obrirÓ en una finestra nova Perfil del contractant Factura electr˛nica Targeta Ciutadana Queixes i suggeriments No disposam de la informaciˇ que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accÚs, fent una ... Aquest enllaš s'obrirÓ en una finestra nova Oferta p˙blica de feina Defensora ciutadania Tauler d'edictes i anuncis

© Ajuntament de Palma. Plaša de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) TelŔfon: 971225900 - 630308226