Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

Vox Bigerri du les polifonies occitanes al Mar i Terra

16 de maig de 2019

La formació oferirà un concert dissabte, 18, i un taller/seminari de cant polifònic de divendres a diumenge en el marc del programa PalmaFolk

Vox Bigerri és un cor masculí de cinc cantants que mescla polifonies tradicionals i música contemporània

Palma, 16 de maig de 2019.- El grup Vox Bigerri durà les polifonies occitanes aquest cap de setmana al Teatre Municipal Mar i Terra en el marc del programa PalmaFolk, organitzat per l'Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística. La formació oferirà un taller/seminari de cant polifònic que començarà demà i s'allargarà fins diumenge, 19, així com un concert dissabte, 18, a les 20.30 h al Teatre Municipal Mar i Terra.

Polifonies occitanes

A la regió de la Gascunya d'Occitània, com a altres regions pirinenques, es manté viva la pràctica del cant col·lectiu polifònic tradicional, basat en l'addició més o menys improvisada de veus a una melodia, amb què s'aconsegueix un so vibrant, ric i dinàmic. Així, homes i dones de totes les edats s'apleguen a les festes i uneixen les seves veus per a gaudir del plaer i l'emoció d'aquest so conjunt.

Vox Bigerri

Vox Bigerri és un cor masculí de cinc cantants que va néixer el 2005. Cinc veus liderades per Pascal Caumont que es fusionen en una, mesclant un so col·lectiu intens. Vox Bigerri ancora la seva feina en una manipulació del so mineral primitiu de les tradicions occitanes amb un camí modern i obert, retrobant moltes cultures i músiques diferents.

A cada concert Vox Bigerri mescla polifonies tradicionals i música contemporània, combinant profunditat, naturalitat i humor. El seu repertori se centra principalment en la salvaguarda i promoció dels cants sacres i seculars dels Pirineus (Bearn, País Basc, Bigorra...), així com d'Occitània (de Roergue a Landes). Però també inclou cançons corses, sardes, italianes i espanyoles i música antiga de França i Espanya. A més, un dels esforços del grup és la recerca de cançons tradicionals, transmeses oralment de generació en generació i cantades encara avui dia per vells pastors, habitants d'inhòspites valls pirinenques.

Les entrades es poden adquirir a través del web https://palmacultura.cat.

Data darrera modificació: 17 de maig de 2019

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?
Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Serveis atenció violència de gènere Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Projectes cofinançats per Fons Europeus tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Perfil del contractant Factura electrònica Targeta Ciutadana Queixes i suggeriments No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una ... Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Defensora ciutadania Tauler d'edictes i anuncis

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226