Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

Mobilitat culmina la reconversió de Santa Catalina com a zona 30 connectant la barriada amb la xarxa ciclista

16 de maig de 2019

S'habilitaran tres nous trams, que tindran la plaça del Pont com a eix vertebrador: un a Santa Catalina, un a Andrea Dòria i un a Monsenyor Palmer

Amb aquesta actuació s'uniran les barriades de santa Catalina, el Jonquet, Son Armadans i Son Dureta amb els carrils bici del passeig Marítim i de la Feixina

Palma, 16 de maig de 2019.- L'Àrea de Mobilitat iniciarà dilluns la senyalització d'un nou carril bici que permetrà connectar la xarxa ciclista actual amb la zona de Ponent. D'aquesta manera, s'habilitaran tres nous trams de carril bici que tindran la plaça del Pont com a eix vertebrador: un a Santa Catalina, un a Andrea Dòria i un a Monsenyor Palmer. Amb aquesta actuació, s'uniran les barriades de Santa Catalina, el Jonquet, Son Armadans i Son Dureta amb els carrils bici del passeig Marítim i de la Feixina. En total, les tres actuacions sumen 1.710 metres.

Santa Catalina

El nou carril bici permetrà culminar la zona 30 de la Santa Catalina i unir el barri amb la xarxa ciclista. Es connectarà la Feixina amb la plaça del Pont amb dos recorreguts diferents, diferenciant, així, els dos sentits de circulació en la major part del recorregut. D'aquesta manera, per a anar des de la plaça del Pont fins a la Feixina se circularà per Sant Magí. A l'inrevés, se senyalitzarà un recorregut suggerit dins la zona 30 de trànsit calmat pels carrers Anníbal, Cotoner, Bayarte, Mir, plaça de l'Església i Sant Magí, seguint la mateixa direcció del trànsit.

Les solucions concretes que s'adoptaran són les següents:

 • Senyalització com a ciclocarrer de:
  • Carrer de Sant Magí, entre la plaça del Pont i l'avinguda de l'Argentina.
  • Carrer d'Anníbal, entre l'avinguda de l'Argentina i el carrer de Cotoner.
  • Carrer de Cotoner, entre el carrer d'Anníbal i el de Sant Magí.
  • Carrer de Bayarte, entre el carrer de Cotoner o el carrer de Mir.
 • Se senyalitzarà un tram de carril bici unidireccional al carrer de Sant Magí entre la plaça del Pont i el carrer del Vicari Antoni Marimon amb abalisament lateral. Aquesta actuació suposarà la reorganització de vuit places d'aparcament, les úniques que es veuran afectades per tota l'actuació.
 • Senyalització d'un carril bici unidireccional sobre la vorera a la plaça de la Feixina en la continuació dels carrers d'Anníbal i de Sant Magí, al tram per a vianants del carrer de Mir i damunt la vorera que es troba situada davant l'església entre el carrer de Mir i el carrer del Vicari Antoni Marimon.
 • Ampliar els passos a la mitjana de l'avinguda de l'Argentina en la seva confluència amb els carrers d'Anníbal i de Sant Magí.

Andrea Doria i Monsenyor Palmer

Des de la plaça del Pont se senyalitzaran dos trams més de carril bici, un que discorrerà per Andrea Doria i un altre, per Monsenyor Palmer. El primer permetrà iniciar la connexió amb el futur carril bici de Fra Juníper Serra i Bartomeu Rosselló-Pòrcel i el segon, enllaçarà l'eix de Santa Catalina amb el carril del passeig Marítim. Ambdós seran bidireccionals i es posaran en calçada, separats del trànsit per balises. Les actuacions que es duran a terme són les següents:

 • Senyalització d'un carril bici d'1,80 bidireccional metres a la part sud de la plaça del Pont. Per a fer-ho, no es permetrà el gir cap al carrer de Sant Magí direcció centre des de la plaça.
 • Senyalització d'un carril bici a Andrea Doria de 2 metres d'amplada. Se suprimirà un carril de circulació en sentit mar per a acollir les reserves d'estacionament que s'eliminaran de pujada.
 • Senyalització d'un carril bici al costat dels números senars del carrer Monsenyor Palmer d'1,8 metres. Els carrils de circulació es mantindran o modificaran la seva amplada.

Totes aquestes tasques s'inclouen dins el contracte de senyalització horitzontal i vertical de l'Àrea de Mobilitat que fou adjudicat recentment.

Data darrera modificació: 17 de maig de 2019

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?
Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Serveis atenció violència de gènere Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Projectes cofinançats per Fons Europeus tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Perfil del contractant Factura electrònica Targeta Ciutadana Queixes i suggeriments No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una ... Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Defensora ciutadania Tauler d'edictes i anuncis

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226