Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

Aprovat el projecte de reurbanització del carrer de Rafael Rodríguez Méndez

17 d'abril de 2019

Suposarà ampliar voreres, construir un carril bici, un sòl drenant i substituir arbres

Palma, 17 d'abril de 2019.- La Junta de Govern ha aprovat avui el projecte per a reurbanitzar tot el carrer de Rafael Rodríguez Méndez, des de la plaça de Madrid fins a la plaça del Fortí. El regidor d'Infraestructures i Accessibilitat, Rodrigo Romero, ha explicat que el projecte suposarà l'ampliació de les voreres, la construcció d'un carril bici a una d'aquestes, la instal·lació d'un sòl estructural i la substitució de l'arbrat.

Com a novetat, ha dit, el projecte proposa un sòl estructural per a crear un subsòl que millori les condicions dels arbres, i que permeti orientar el creixement de les arrels d'aquests per a evitar problemes d'aixecaments. D'altra banda, la nova superfície drenant aprofita millor l'aigua de la pluja, i redueix l'impacte en cas de trombes d'aigua.

En aquest carrer actualment es pot aparcar a ambdós costats, però amb el nou projecte se substituirà el costat situat a la vorera dels números imparells. Com a resultat final, quedaran voreres a ambdós costats del carrer –la dels números imparells, de 2,95 metres; i la dels parells, fins als 3,5–, un carril bici de 2 metres, una fila per a aparcament, una fila d'arbres d'1,15 metres d'ample i tres carrils de circulació de 2,9 metres d'ample cadascun, guanyant en total un 6 per cent d'espai per als vianants i quedant un carrer de 20 metres d'ample en total.

Quant als arbres, aquests es col·locaran a la vorera dels números parells, ja que és la més assolellada, i se separaran 5,5 metres de les façanes dels edificis per a tenir espai suficient i poder créixer amb major seguretat i no causar problemes en el futur –actualment es troben a 3,3. Se substitueixen 24 arbres en total dels 29 que hi ha actualment entre ambdós costats per a una major qualitat en el seu creixement.

Finalment, Romero ha explicat que s'actuarà en una àrea de 6.500 metres quadrats de superfície i més de 200 metres de llargària, i el termini previst per a la licitació de les obres és d'entre 4 i 6 mesos. En total, el pressupost de licitació és de 832.514 euros.

Data darrera modificació: 23 d'abril de 2019

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?
Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Serveis atenció violència de gènere Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Projectes cofinançats per Fons Europeus tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Perfil del contractant Factura electrònica Targeta Ciutadana Queixes i suggeriments No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una ... Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Defensora ciutadania Tauler d'edictes i anuncis

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226