Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

17 entitats i associacions se sumen a la petició de Cort perquè la Cimera retorni a Palma

12 d'abril de 2019

Les entitats i associacions han signat la carta del batle on se sol·licita que la Cimera i les peces que l'acompanyen retornin a Ciutat

Palma, 12 d'abril de 2019.- Un total de 17 entitats i associacions s'han sumat avui a la petició que l'Ajuntament de Palma ha traslladat al Govern i a Patrimonio Nacional perquè la Cimera del rei Martí I i les diverses peces que l'acompanyen retornin a Ciutat. Les principals institucions culturals, acadèmiques i cíviques de les Balears, així com les institucions que participen en la Festa de l'Estendard, han signat la carta del batle Antoni Noguera dirigida a la vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, i al president del Consell d'Administració de Patrimonio Nacional, Alfredo Pérez de Armiñán, per a sol·licitar que les peces originals puguin formar part de la Festa de l'Estendard, la festa civil més antiga d'Europa, que se celebra el 31 de desembre.

Les entitats que participen en l'Estendard i que han signat la petició han estat la Confraria dels Cavallers de Sant Jordi, l'Associació Tamborers de la Sala, l'Escola de Música i Dansa, l'Associació Cultural dels Xeremiers de Palma i Miquela Lladó. També han signat diverses entitats culturals i d'història de la ciutat: l'Obra Cultural Balear (OCB), el filòleg i estudiós de la Cimera Antoni Ignasi Alomar, el Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Memòria de Mallorca, la Societat Arqueològica Lul·liana, la Reial Acadèmia Mallorquina d'Estudis Històrics, Genealògics i Heràldics, ARCA, Orgull Llonguet, el conservador-restaurador Pere Terrassa, el Capítol de la Catedral de Mallorca, la Federació de Veïnats de Palma i la Defensora de la Ciutadania.

La Cimera del rei Martí I va ser regalada pel mateix rei a les autoritats de l'illa, els jurats del Regne de Mallorca, a la vegada que els atorgava el dret d'usar-la durant la Festa de l'Estendard, que va ser declarada Bé d'Interès Cultural el 4 de gener de 2008. Tant la cimera com la resta d'objectes atribuïts a Jaume I varen ser reclamats per l'autoritat reial i en cap cas es va comptar amb el vistiplau del batle de Palma ni de ningú de l'equip de govern municipal d'aquella època.

Data darrera modificació: 15 d'abril de 2019

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?
Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia Serveis atenció violència de gènere El Batle Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Projectes cofinançats per Fons Europeus tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Perfil del contractant Factura electrònica Targeta Ciutadana Queixes i suggeriments No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una ... Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Tauler d'edictes i anuncis Defensora ciutadania

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226