Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

Joventut presenta la memòria anual de 2018 de Palmajove amb xifres de creixement i consultes sobre temes clau

11 de febrer de 2019

El servei es consolida com a eina informativa del jovent sobre feina, habitatge o salut, i continua creixent en nombre de seguidors

Molina: "Hem de cercar noves vies de comunicació per a arribar més directament al jovent"

Palma, 11 de febrer de 2019.- El regidor d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics, Aligi Molina, ha presentat avui la memòria anual de 2018 de Palmajove, un dels serveis de la Secció de Joventut, que "ja està molt consolidat", segons Molina, com a eina informativa per al jovent de Palma. Les dades han tornat a ser molt positives, amb més de 10.500 dubtes resolts, i es continua creixent com cada any des de la seva creació en seguiment: s'ha arribat a uns 48.400 seguidors a les xarxes socials, a uns 46.000 subscriptors i a 348.500 visites al web.

A més d'aquestes dades, cal destacar que més de 1.300 joves han participat en les presentacions, tallers i fires que Palmajove ha organitzat al llarg del 2018; i més de 1.200 ho han fet a les activitats de dinamització. Per tant, es consolida també com a eina de mobilització. Pel que fa a la valoració per part dels usuaris i les usuàries, la puntuació global a les 281 enquestes recollides ha estat d'un 9'41 sobre 10, en què el més valorat ha estat el tracte personal.

Quant al perfil més habitual per tipus de dubtes consultats, les dades mostren que, per als dubtes sobre informació general, és el d'una dona major de 30 anys, amb estudis secundaris, en atur, que coneix Palmajove a través del web i s'informa personalment; pel que fa a l'àrea de salut, és una dona d'entre 15 i 20 anys, amb estudis superiors, que coneix la secció a través dels professionals i s'informa per correu electrònic. En aquest punt el regidor ha volgut fer un incís, ja que el 72% de demandants varen ser dones: "Hem de fer una crida al jovent masculí perquè s'impliqui més en la seva cura i la d'altres persones quant a la salut afectivosexual, estam a la seva disposició", ha assegurat. Quant a l'àrea legal, també és dona, d'entre 27 i 35 anys, amb estudis secundaris, amb feina, que coneix Palmajove i s'informa a través de les xarxes socials.

Dels 10.545 dubtes resolts en total, més de 8.087 han estat d'informació general, 1.678 de l'àrea legal i 780 de la de salut. Pel que fa als temes, a la informació general el més habitual són dubtes o peticions sobre formació i cursos de català i altres idiomes (1.370), així com d'educació per a adults (1.293); a l'àrea de salut, sobre mètodes anticonceptius (104); i a la legal, sobre orientació en relació a oposicions (1.143) i contractes de lloguer d'habitatge (243). Aquestes dades mostren que el servei d'informació que ofereix Palmajove serveix realment al jovent de la ciutat per a informar-se sobre temes que consideren vitals en el seu dia a dia.

Quant al creixement en seguidors a totes les xarxes socials, els més importants per ordre d'augment han estat: Linkedin, amb una pujada del 60% (200 de nous); seguit d'Instagram, amb un 28% (630 més); Facebook, amb un 7,2% (1.300); i Twitter, amb un 2,7% (250). A internet, les paraules clau amb les quals es troba Palmajove han estat cercant el mateix nom, sobre mètodes anticonceptius, cursos del SOIB o cercant "què fer" o "acampar" a Mallorca.

Finalment, el regidor ha volgut agrair la feina de tota la gent d'un servei "que està més que consolidat a la nostra ciutat i que és molt important, com mostren les xifres", ha afirmat. Tanmateix, Molina ha remarcat la importància de seguir fent difusió i "arribar encara a més gent", remarcant aquest objectiu com "una de les dificultats més importants" de les administracions: "Hem de cercar noves vies de comunicació per arribar més directament al jovent", ha conclòs.

Data darrera modificació: 12 de febrer de 2019

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?
Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Palma, Ciutat Amiga de la Infància Serveis atenció violència de gènere Perfil del contractant Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Factura electrònica Targeta Ciutadana Projectes cofinançats per Fons Europeus Queixes i suggeriments tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una ... Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Tauler d'edictes i anuncis Defensora ciutadania

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226