Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

Una placa recorda des d'avui les figures de Josep Maria Llompart i Encarnació Viñas

11 de gener de 2019

La placa es troba al número 18 del carrer de Llorenç Riber, la casa on visqueren l'escriptor i la docent

L'acte ha conclòs l'Any Llompart, que durant 2018 ha commemorat el 25 aniversari de la mort del poeta

Carrió: "Ambdós varen ser grans activistes de la vida cultural, intel·lectual i popular illenca en uns anys més que necessaris"

Palma, 11 de gener de 2019.- L'escriptor Josep Maria Llompart i la seva dona, Encarnació Viñas, visqueren al número 18 del carrer de Llorenç Riber, un punt de trobada del món de la cultura i la intel·lectualitat local durant molts anys. Una placa, descoberta avui, recorda ambdues figures i ha tancat l'Any Llompart, que durant 2018 ha commemorat el 25 aniversari de la mort del poeta.

"Avui volem retre homenatge a la figura de Llompart perquè el seu nom quedi una miqueta més vinculat a la nostra ciutat. També recordam Encarnació Viñas, un referent en el món de l'educació per la seva important tasca docent i de renovació", ha explicat el regidor de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, Llorenç Carrió. Segons Carrió, "ambdós varen ser grans activistes de la vida cultural, intel·lectual i popular illenca en uns anys més que necessaris". La consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, ha recordat que Llompart i Viñas "convertiren aquest barri i Palma en capital literària".

Durant l'acte, s'ha llegit el poema "Hivern", del poemari Joc de l'amor i les estacions, de 1954. També hi ha intervingut Cèlia Riba, neboda d'ambdós, qui ha agraït a l'Ajuntament la col·locació de la placa. "És un reconeixement merescut i un acte de justícia", ha afirmat. Pamela Forteza ha parlat en representació del col·lectiu Flipau amb Pere Garau i ha assegurat que "és un honor per a Pere Garau haver comptat amb veïnats com Llompart i Viñas".

Data darrera modificació: 14 de gener de 2019

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?
Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Serveis atenció violència de gènere Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Projectes cofinançats per Fons Europeus tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Perfil del contractant Factura electrònica Targeta Ciutadana Queixes i suggeriments No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una ... Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Defensora ciutadania Tauler d'edictes i anuncis

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226