Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

Els "Cowboys" de Sergio Prego tanquen la segona edició del cicle Box del Solleric

11 de gener de 2019

El Casal inaugura demà el projecte de l'artista, que ha concebut una gran instal·lació específica per al Box 27

L'artista presenta una sèrie de tres escultures/estructures geomètriques inflables que envaeixen també la planta baixa del Casal

Palma, 11 de gener de 2019.- El Casal Solleric inaugura demà el projecte "Cowboys", de Sergio Prego, que tanca la segona etapa del cicle Box 27, comissariat per Tolo Cañellas. Prego experimenta amb la noció de l'escultòric, a través de l'expansió de l'escultura dins l'espai i sobretot en relació amb el cos (l'individu, el/la visitant), i ho du a terme mitjançant una gran instal·lació adaptada i específica que ocupa l'Espai Box i que s'obre i s'amplia cap a la planta baixa del Casal. La proposta inclou estructures inflables geomètriques a manera d'escultura efímera, jocs i transparències a través dels materials, punts de suggeriment, recorreguts incerts que conviden l'espectador/ra a submergir-se amb i dins l'obra, transformant-la arquitectònicament i qüestionant la materialitat del què escultòric.

En aquesta ocasió, Prego, prenent com a punt de partida la icònica imatge de dos cowboys seminus, plasmada en una camiseta per a la botiga Sex, de Malcolm MacLaren i Vivienne Westwood, abanderats del moviment punk al Londres dels anys 70, desenvolupa una sèrie de tres escultures/estructures geomètriques inflables. La primera se situa a la vitrina que dona al carrer i deixa la porta d'accés entreoberta, la qual cosa crea una intriga/curiositat en l'espectador. L'estructura de plàstic, aire i metall, de forma fragmentada (evocant un bou mecànic) continua cap a la sala posterior i l'espectador pot vorejar-la, i fins i tot tocar-la.

Els vaquers del títol conquereixen la sala, integrant-se a les parets de l'exposició, en forma de dibuixos originals, permutacions robòtiques i clonacions, i creen, alhora, dos espais diferenciats: el bidimensional (els dibuixos/objectes) i el tridimensional (els inflables/objectes) entre els quals transiten els visitants (subjectes).

L'artista basc, que actualment resideix a Nova York, és una de les figures referencials de les arts visuals i ha estat un dels seleccionats per a representar el pavelló espanyol a la Biennal de Venècia 2019. Ha participat en un gran nombre de programacions expositives com la del Guggenheim, el Museu Reina Sofía de Madrid, MACBA, "la Caixa", PS 1 de Nova York, entre moltes d'altres.

El cicle Box 27 ha tingut en compte diversitat d'artistes d'àmbit tant illenc com nacional que destaquen dins el sector de les arts visuals i que alhora generen gran projecció. El proper abril es publicarà el catàleg d'aquesta segona edició.

Data darrera modificació: 14 de gener de 2019

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?
Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Serveis atenció violència de gènere Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Projectes cofinançats per Fons Europeus tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Perfil del contractant Factura electrònica Targeta Ciutadana Queixes i suggeriments No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una ... Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Defensora ciutadania Tauler d'edictes i anuncis

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226