Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

Cultura enceta el cicle 'Retrockspectiva'

11 de gener de 2019

El cicle, programat per l'Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, cerca divulgar la història de la música pop-rock

Es compon de quatre projeccions i dues xerrades-concert que es faran aquest gener al Catalina Valls i al Mar i Terra

Pixies, Rolling Stones o el punk i el metal mallorquí en seran els protagonistes

Palma, 10 de gener de 2019.- L'Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística ha programat per a aquest gener "Retrockspectiva", un cicle dedicat a la divulgació de la història de la música pop-rock entesa com a conjunt de manifestacions artístiques relacionades amb la música moderna, sobretot a partir dels anys 50 del segle XX. D'aquesta manera, s'han organitzat quatre projeccions i dues xerrades-concert dedicades a artistes destacats, tant a escala nacional i local com internacional, que se celebraran al Teatre Catalina Valls i al Mar i Terra.

La primera xerrada-concert es farà el 12 de gener. Durà per títol, "Pixies: 30è aniversari de Doolittle (1989), un punt d'inflexió per a la música Indie Rock". Els ponents seran el manager musical Joan Vich, la programadora Pilar Rubí i els músics Jaime Garcia Soriano i Dani Zamora. Moderarà Pere Terrassa. Actuaran Dixies, amb membres de Sexy Sadie, i The Indian Summer.

El 13 de gener es projectarà al Catalina Valls el documental The Rolling Stones Rock and Roll Circus, de Michael Lindsay-Hogg. El film recorda els dos concerts que la formació va fer per a la televisió britànica el desembre de 1968 en un escenari de circ situat al recinte Roundhouse de Londres, que mai es varen arribar a emetre.

El documental Vinicius de Moraes, de Miguel Faria Jr, es podrà veure el 16 de gener al Catalina Valls. Presentarà l'acte l'historiador Manel Quadreny. El film narra la vida de Vinicius de Moraes, paradigma de l'intel·lectual bohemi i carioca, a partir de les seves relacions, afegint a cada fase de la seva vida moltes històries personals i cançons que formen part de l'imaginari col·lectiu brasiler.

El 23 de gener al Catalina Valls es projectarà Mi vida entre las hormigas, de Chema Veiga i Juan Moya, un documental que engloba l'univers de Jorge Martínez, líder i vocalista del grup de rock Ilegales. El 25 de gener al Mar i Terra es farà la xerrada-concert "Viatge per la història del punk i el metal mallorquí", amb set acústic de Guadaña. Finalment, el 30 de gener es podrà veure al Catalina Valls All Things Must Pass: The Rise and Fall of Tower. Records, de Colin Hanks, un documental sobre el sorgiment, desenvolupament i col·lapse de Tower Records, la cadena de botigues de discs més rellevant del segle passat.

Data darrera modificació: 14 de gener de 2019

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?
Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Serveis atenció violència de gènere Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Projectes cofinançats per Fons Europeus tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Perfil del contractant Factura electrònica Targeta Ciutadana Queixes i suggeriments No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una ... Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Defensora ciutadania Tauler d'edictes i anuncis

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226