Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici -> L'Ajuntament -> El Batle -> Actualitat

La Junta de Govern aprova el pressupost de 2019 que consolida el projecte més social dels darrers 7 anys

12 de novembre de 2018

Els comptes municipals sumen un total de 417.251.000 euros

La despesa social s'incrementa un 2 per cent respecte dels comptes del 2018 i s'apropa als 68 milions d'euros

Palma, 12 de novembre de 2018.- La Junta de Govern ha aprovat avui el Projecte de Pressupost de l'Ajuntament per a 2019 amb un import total de 417.251.000 euros. La dotació econòmica per a l'any que ve baixa un 0,18 per cent respecte del pressupost actual, 744.700 euros respecte de l'exercici anterior.

El batle, Antoni Noguera, i el regidor d'Economia, Hisenda i Innovació, Adriàn García Campos, han presentat uns comptes que, per tercer any consecutiu, "ens permeten fer front als compromisos amb la ciutadania i amb els treballadors públics, un pressupost molt semblant al que hem executat en el present exercici", ha dit el batle.

Noguera ha assegurat també que "en només 3 anys hem recuperat una situació econòmica i financera que prioritza ara els drets i els serveis dels ciutadans per damunt de polítiques basades en les retallades socials i laborals del PP a la passada legislatura, són els pressuposts més socials dels darrers 7 anys".

Tot i que el pressupost es manté en les mateixes xifres que l'any passat, les partides socials augmenten un 2% i s'apropen als 68 milions d'euros d'inversió: l'Àrea de Benestar s'incrementa un 1,3%, l'Àrea d'Educació augmenta un 0,8%, Ocupació un 1,5%, Habitatge un 6% i Igualtat, Joventut i Drets Cívics un 2,9%.

El pressupost marca la consolidació dels comptes municipals més socials dels últims anys. S'ha fet un esforç important per a traslladar a la realitat social de la ciutat els objectius de l'equip de govern i oferir així "una atenció ciutadana de qualitat, uns serveis públics justs i garantir la igualtat d'oportunitats a totes les persones, augmentant un 50% la inversió per al manteniment dels nostres barris", ha afegit el batle.

El regidor d'Economia i Hisenda, Adrián García Campos, ha afegit que "són uns comptes ajustats als ingressos i amb les limitacions de la regla de la despesa de Montoro, que no ens permeten millorar més encara, tot i que gràcies a una bona gestió econòmica hem pogut reduir la despesa financera un 7,7%".

En relació als Pressuposts Participatius, les àrees que executaran les propostes ja aprovades tenen a les seves partides els doblers assignats. De cara al 2019, el compromís d'inversió es manté en 1,5 milions d'euros, que la ciutadania podrà escollir durant l'any i que s'assignaran el 2020 a cada àrea executora.

Descàrrega d'arxius

Data darrera modificació: 13 de novembre de 2018

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226