Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

El Camp Redó, Son Gotleu i Verge de Lluc disposen d'un punt d'informació per a sol·licitar les ajudes per a barris vulnerables

9 de novembre de 2018

L'Àrea de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne destina 773.000 euros a Son Gotleu, el Camp Redó i Verge de Lluc

Les ajudes es publicaren al BOIB el 27 de setembre i el termini per a sol·licitar-les acaba el 26 de novembre

Hila: "Amb les subvencions ajudarem a les comunitats de veïns a tenir uns barris i uns habitatges més dignes"

Palma, 9 de novembre de 2018.- El regidor de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Jose Hila, i el regidor del Districte de Llevant, Joan Ferrer, han visitat avui el punt d'informació situat a l'Associació de Veïnats de Verge de Lluc on, un cop per setmana, s'ofereix informació de les ajudes per a barris vulnerables. Son Gotleu i el Camp Redó també disposen d'un punt, que es troba a l'Associació de Veïnats i a l'Hotel d'Entitats, respectivament.

El regidor de Model de Ciutat ha recordat que l'objectiu de les subvencions és "ajudar a les comunitats de veïns a tenir uns barris i uns habitatges més dignes". "El que feim és possibilitar que facin obres a les seves comunitats com, per exemple, arreglar l'entrada, els baixants, les teulades o les façanes, és a dir, tots aquells elements comunitaris, unes feines que ajudaran a millorar la imatge del barri, i, per tant, el barri", ha explicat Hila

El termini per a presentar-se a les subvencions per a barris vulnerables es va obrir el 27 de setembre i finalitza el 26 de novembre. Enguany, la convocatòria incorpora un nou barri, Verge de Lluc, i manté Son Gotleu i el Camp Redó. El pressupost és de 772.353,13 euros. Al punt d'informació, el personal del Patronat Riba informa i ajuda a les persones que estan interessades a presentar-se a les subvencions. D'aquesta manera, es poden resoldre dubtes i animar que es presentin.

Novetats

La nova convocatòria s'ha millorat i s'adapta a les noves necessitats i objectius detectats. El pressupost de les subvencions es reparteix de forma diferent segons els barris. Així, Son Gotleu i Verge de Lluc poden optar fins al 30 per cent del crèdit, és a dir, 231.000 euros, i el Camp Redó, fins al 40 per cent, que suposarà uns 309.000 euros. Una novetat important és que si una partida no s'esgota en un barri i en un altre no basta, es podrà redistribuir.

La següent novetat és que s'ha introduït una nova línia d'actuacions subvencionables per a adequar les zones privades d'ús públic entre blocs per a assegurar la integritat dels vianants. Així, dins aquest àmbit es poden subvencionar les reparacions de les voreres i la calçada, la poda d'arbres en mal estat o la reparació, modificació o la col·locació d'enllumenat. En aquest cas, se subvenciona el 100 per cent de l'actuació que es dugui a terme. La quantia màxima serà de 25.000 euros per cada zona entre edificis.

Es manté l'altra línia oberta l'any passat, aquella que permet fer obres a edificis que tinguin una ordre d'execució oberta per disciplina urbanística o que no han passat l'Informe d'Avaluació d'Edificis (IEE, antiga ITE). També permet la rehabilitació d'elements que afectin la seguretat dels edificis (exemple: obres d'impermeabilització dels terrats, porters automàtics, portes d'entrada, conduccions de fecals, escales interiors i façanes). En aquest cas, es podrà subvencionar el 90 per cent de les obres i la quantia màxima serà de 35.000 euros.

La convocatòria de 2017 es va resoldre amb 24 ajudes. Així, al Camp Redó es concediren 15 subvencions per 168.720,82 euros. A Son Gotleu se'n concediren 9 per un import de 233.000 euros.

Data darrera modificació: 12 de novembre de 2018

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?
Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Serveis atenció violència de gènere Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Projectes cofinançats per Fons Europeus tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Perfil del contractant Factura electrònica Targeta Ciutadana Queixes i suggeriments No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una ... Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Defensora ciutadania Tauler d'edictes i anuncis

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226