Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

Palma i Marratxí signen el conveni per a l'ampliació de la línia 3 de l'EMT

8 de novembre de 2018

La línia 3 arribarà al Pla de na Tesa abans que acabi l'any, tindrà tres noves parades i una freqüència d'una hora

Noguera: "Aquest acord donarà sentit a l'àrea metropolitana amb un sistema de mobilitat que uneix dues ciutats veïnes"

Canyelles: "L'ampliació dona resposta a una demanda històrica de Marratxí, a més d'una solució als seus habitants"

Palma, 8 de novembre de 2018.- El batle de Palma, Antoni Noguera, i el batle de Marratxí, Joan Francesc Canyelles, han signat avui el conveni per a l'ampliació de la línia 3 de l'Empresa Municipal de Transports de Palma (EMT), que permetrà que la ruta arribi fins al Pla de na Tesa a finals d'any. El conveni preveu que l'Ajuntament de Marratxí aboni 97.000 euros a l'EMT per a implementar dins el seu municipi el servei de la línia 3. Amb aquesta ampliació es millora el servei i s'enllaça Ciutat amb el Pont d'Inca Nou, Cal Capità i el Pla de na Tesa.

El batle de Palma ha remarcat la importància de l'acord, que permetrà "donar sentit a l'àrea metropolitana amb un sistema de mobilitat que uneix dues ciutats veïnes". "Apostam pel transport públic; amb aquest conveni moltes persones que fins ara venien a Palma amb cotxe ho faran amb autobús", ha dit Noguera. El batle de Marratxí, per la seva part, ha destacat que l'ampliació "dona resposta a una demanda històrica" a més de "donar una solució als habitants del Pont d'Inca Nou, Cal Capità i el Pla de Na Tesa, que podran accedir a una línia privilegiada de l'EMT que passa pel centre neuràlgic de Palma". El primer tinent de batle de Marratxí i regidor d'Economia, Miquel Cabot, ha assegurat que "l'import correspon al cost del servei, però que si es registra un volum d'usuaris important el servei podria millorar-se".

Conveni

El conveni marca que la línia 3, que enllaça Illetes amb el Pont d'Inca, tingui tres parades més dins Marratxí i finalitzi al Pla de na Tesa, al bucle que formen els carrers Mestral, Son Alegre i Vicenç Mates. La freqüència serà d'una hora, millorant el servei de transport públic que existeix al municipi, que actualment només està atès per una línia interurbana. D'aquesta manera, un de cada sis autobusos que habitualment fan el recorregut arribaran fins al Pla de na Tesa.

La línia es perllongarà en 2,25 quilòmetres. Les noves parades se situaran en sentit Pla de na Tesa al baixador d'SFM del Pont d'Inca Nou, a la rotonda que enllaça la Ma-13A amb la Ma-3013 i acaba al carrer de la Dragonera. En sentit Palma, surt del carrer del Mestral, s'atura al carrer de Formentera i al baixador d'SFM del Pont d'Inca Nou.

Data darrera modificació: 9 de novembre de 2018

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?
Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Serveis atenció violència de gènere Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Projectes cofinançats per Fons Europeus tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Perfil del contractant Factura electrònica Targeta Ciutadana Queixes i suggeriments No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una ... Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Defensora ciutadania Tauler d'edictes i anuncis

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226