Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

Palma commemora el Dia de les Dones Escriptores

11 d'octubre de 2018

L'Ajuntament dedicarà la setmana del 15 al 22 d'octubre a les dones escriptores

Igualtat, Joventut i Drets Cívics i les Biblioteques Municipals se sumen a la celebració amb la col·laboració del Gremi de Llibreters

Palma, 11 d'octubre de 2018.- La setmana del 15 al 22 d'octubre estarà dedicada a les Dones Escriptores. L'Ajuntament, a través de l'Àrea d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics i de les Biblioteques Municipals, que depenen de Cultura, ha elaborat un programa complet i divers per a donar a conèixer les dones escriptores. La iniciativa compta amb la col·laboració del Gremi de Llibreters i s'inclou dins els objectius del Pla d'igualtat.

El programa començarà a Flassaders el 15 d'octubre, Dia de les Dones Escriptores, amb el contacontes "Les contadores", que presentarà al públic infantil referents femenins de la creació literària. Dia 20 es farà a l'Espai Jove Tramuntana l'acció poètica "Dona: paraules i imatges" per a joves d'entre 12 i 30 anys, amb poesia per a, de o sobre dones. Es comptarà amb il·lustradors i il·lustradores i dissenyadors i dissenyadores que traduiran les paraules en imatges. Finalment, dia 22 l'escriptora i fundadora del Dia de les Dones Escriptores Laura Freixas impartirà a Flassaders la conferència "El paper de la cultura en la (des)igualtat".

Biblioteques

D'altra banda, les biblioteques municipals també commemoraran el Dia de les Dones Escriptores amb clubs de lectura, contacontes i racons d'escriptores. El programa serà el següent:

  • Biblioteca de Son Ferriol: els nins i nines d'entre 3 i 9 anys descobriran el món d'Agatha Christie i Jane Austen el 16 d'octubre de les 17.30 a les 18.30 hores.
  • Biblioteca de Son Ximelis: contacontes "Petita i gran Agatha Christie" el 20 d'octubre a les 11.30 hores. Durant tot el mes, els racons de llibres de la biblioteca estaran adreçats a la literatura d'autoria femenina (infantil, juvenil i adults).
  • Biblioteca de Sant Jordi: La biblioteca adoptarà l'escriptora Helene Hanf: racó, biografia i difusió a les xarxes. A més, dedicarà el club de lectura del 24 d'octubre a 84, Charing Cross Road.
  • Biblioteca Joan Alcover: donaran visibilitat al còmic amb "El còmic també és cosa de dones".
  • Biblioteca de Cort: durant tot el mes d'octubre celebraran el 180 aniversari de Un hivern a Mallorca, de George Sand, amb una exposició.
  • Biblioteca Josep M. Llompart: adoptaran Donna Leon amb una exposició bibliogràfica i una guia de lectura que es podrà veure durant tot l'octubre.
  • Biblioteca de Son Cladera: dedicaran l'octubre a les obres d'Isabel Allende.
  • Biblioteca de Son Sardina: dedicaran el club de lectura a Asa Larson.

La iniciativa del Dia de les Escriptores va néixer l'any 2016 per tal de difondre les obres culturals de les escriptores al passat i al present, ja que durant la història aquestes han estat invisibilitzades. Per aquest motiu, i per tal de combatre la discriminació que encara avui sofreixen les dones en la cultura, i en la literatura particularment, es va tancar aquest programa per a reconèixer la seva obra, per a donar veu a aquelles dones que varen ser silenciades i perquè les autores de l'actualitat i la seva producció siguin reconegudes.

Data darrera modificació: 15 d'octubre de 2018

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?
Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia Serveis atenció violència de gènere El Batle Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Projectes cofinançats per Fons Europeus tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Perfil del contractant Factura electrònica Targeta Ciutadana Queixes i suggeriments No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una ... Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Tauler d'edictes i anuncis Defensora ciutadania

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226