Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

El Patronat Municipal d'Escoles d'Infants ha instal·lat enguany nous ventiladors, aires condicionats portàtils i tendals i té en marxa la renovació de finestres i persianes

14 de setembre de 2018

Es durà a terme també un estudi de les necessitats de climatització de les escoletes

Els viatges realitzats aquesta legislatura, han estat relacionats amb la millora pedagògica i el procés de remunicipalització d'escoletes

Palma, 14 de setembre de 2018.- El Patronat Municipal d'Escoles d'Infants (PMEI) ha invertit durant aquest any un total de quasi 4.000 euros en la compra de 65 ventiladors i 3 aparells d'aire condicionat portàtil per a millorar la temperatura de les escoletes municipals durant l'estiu. Aquesta compra, que es va realitzar el mes de juny, ha permès que, sumats als que ja hi havia, hi hagi com a mínim dos ventiladors per aula.

Una altra actuació és l'adequació i/o renovació de finestres, vidrieres i persianes per a millorar l'aïllament tèrmic i acústic, entre altres escoletes, a Ciutat Antiga. En aquest centre, a més, estan previstes obres d'aïllament d'una terrassa interior perquè la calor no incideixi tant sobre les aules. Aquestes dues actuacions formen part d'un contracte d'obres de millora a les escoletes que ja ha començat.

Altres mesures per a pal·liar els efectes de la calor excessiva han estat la instal·lació de sis tendals addicionals (als ja existents) que incrementen la superfície d'àrea d'ombra dels patis, a més d'evitar que el sol incideixi directament sobre les façanes i murs. Durant l'estiu, les educadores organitzen jocs d'aigua als patis, amb dutxes portàtils, ribells i altres elements.

A més, a l'escoleta del Molinar el desembre passat es varen substituir les cortines de totes les aules per estors de material aïllant (Foscurit), que es poden pujar i baixar en funció de la quantitat de sol que es vulgui.

Estudi tècnic de climatització

El Patronat està treballant des de fa uns mesos i iniciarà aviat la licitació d'un estudi de les necessitats de climatització de les escoletes, en funció del qual es prioritzaran a partir de dades tècniques les possibles solucions.

Viatges

Pel que fa als viatges realitzats durant aquesta legislatura, dues treballadores de perfil tècnic del Patronat han realitzat un viatge a Itàlia, organitzat per Progettinfanzia Bassa Reggiana de Guastalla. L'objectiu d'aquesta acció ha estat conèixer la metodologia específica dels serveis destinats als infants de 0-3 anys, de la província de Reggio Emilia, que és un referent pedagògic a escala mundial a l'àmbit educatiu de 0-3.

Aquest viatge va estar organitzat per l'Institut d'Ensenyament Secundari Antoni Maura, dins el programa Erasmus+, adreçat a les persones en pràctiques que cursen els estudis de tècnic superior en Educació Infantil, que va convidar el PMEI a acudir-hi amb ells i aprofitar aquesta experiència. L'import del viatge d'aquestes dues persones ha estat de 1.789,82 euros, incloses totes les despeses. Aquest viatge es va realitzar l'abril de 2016.

La justificació d'aquest viatge té el suport del reconeixement en l'àmbit educatiu institucional i privat de la feina desenvolupada a les ciutats del nord d'Itàlia envers els serveis socioeducatius municipals 0-3 anys. Així, l'experiència va ser molt positiva en relació a l'àmbit pedagògic i també en relació a tot el que envolta la gestió municipal dels serveis de la primera infància.

La tinenta de batle, Susanna Moll, ha volgut que fossin les tècniques qui realitzassin el viatge "perquè els coneixements quedin a la Regidoria, i es puguin aplicar al llarg dels anys, més enllà d'una legislatura", en lloc d'anar-hi ella mateixa. Susanna Moll no ha viatjat a Itàlia aquesta legislatura.

"Si volem apostar de veritat per la qualitat pedagògica, hem de ser innovadors, i aprendre d'altres que tenen una major experiència i reconeixement, mirar-nos en el mirall d'altres llocs on tenen bons resultats", ha destacat Moll.

L'únic altre viatge que s'ha realitzat en el Patronat Municipal d'Escoles d'Infants durant aquesta legislatura ha estat el de la directora general d'Educació i la gerent del PMEI, a Barcelona, per a conèixer de primera mà el procés que varen seguir per a dur a terme la remunicipalització d'escoles bressol. L'import del viatge va ser de 99 euros per persona, corresponents al desplaçament amb avió. La resta de despeses, com són dietes i trasllats, van ser assumides per part d'elles.

El report de la informació rebuda per part de l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona, va ser traslladat al Consell Rector del Patronat Municipal d'Escoles d'Infants.

Data darrera modificació: 17 de setembre de 2018

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?
Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Serveis atenció violència de gènere Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Projectes cofinançats per Fons Europeus tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Perfil del contractant Factura electrònica Targeta Ciutadana Queixes i suggeriments No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una ... Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Defensora ciutadania Tauler d'edictes i anuncis

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226