Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

Comença la Setmana Europea de la Mobilitat

14 de setembre de 2018

El parc de la Mar acull una exposició de vehicles elèctrics que hi romandrà fins al proper diumenge

A l'exposició es pot veure una mostra de la flota de vehicles elèctrics municipals que tenen les diferents àrees i empreses públiques

Palma, 14 de setembre de 2018.- La Setmana Europea de la Mobilitat comença a rodar. El regidor de Mobilitat, Joan Ferrer; la regidora d'Ecologia, Agricultura i Medi Ambient, Neus Truyol, i el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, han visitat l'exposició de vehicles elèctrics que des d'avui i fins diumenge romandrà al parc de la Mar.

El regidor de Mobilitat ha recordat que amb l'activitat d'avui es dona el sus a la Setmana de la Mobilitat. "Com a Administració pública volem donar exemple i la flota municipal ja disposa d'uns 60 vehicles elèctrics", ha assegurat Ferrer. El conseller de Mobilitat ha afirmat que "els vehicles elèctrics estan perfectament preparats per a donar resposta a les dimensions dels espais insulars", que, a més, es complementi amb "una bona xarxa de punts de recàrrega". "A les Balears hi ha més de 300 punts de recàrrega i ara n'estam licitant un de nou de càrrega ultraràpida", segons Pons.

A l'exposició es pot veure una mostra de la flota de vehicles elèctrics municipals que tenen les diferents àrees i empreses públiques, a més de vehicles cedits per concessionaris privats. Ara com ara, l'Ajuntament disposa de 57 vehicles elèctrics a més de tres d'híbrids. L'Ajuntament ha instal·lat 40 punts de recàrrega gratuïts per a vehicles elèctrics a 14 zones de Palma, i s'ha passat dels 10 als 40 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. D'aquesta manera, Palma disposa ara de 22 punts en superfície i 18 als aparcaments, inclosos els 10 primers per a cotxes a la via pública.

Programa

La Setmana Europea de la Mobilitat se celebra del 16 al 22 de setembre. Com altres anys, hi haurà actes programats que van més enllà dels dies oficials de la Setmana. Algunes de les activitats que es duran a terme són les següents:

  • 15 de setembre: Gran Diada de la Mobilitat al carrer de la Unió. De les 11 a les 20 hores. S'instal·larà el circuit de seguretat viària, hi haurà música i activitats per als més petits, a més d'una demostració de ball en línia i lindy swing, entre d'altres.
  • Park(ing) Day el 21 de setembre. És una iniciativa que transforma per un dia places d'aparcament en espais públics i recreatius.
  • Dia Europeu sense Cotxes el 22 de setembre. Al llarg d'aquest dia no es podrà aparcar a la zona ORA, excepte residents acreditats i vehicles autoritzats. Aquest dia els aparcaments dissuasius del carrer de Manacor, la Riera i Marquès de la Sénia seran gratuïts i també hi haurà incentius per a viatjar amb busos de l'EMT, metro i tren. Aquest dia coincidirà, a més, amb la celebració de la Nit de l'Art.

Data darrera modificació: 17 de setembre de 2018

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?
Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Serveis atenció violència de gènere Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Projectes cofinançats per Fons Europeus tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Perfil del contractant Factura electrònica Targeta Ciutadana Queixes i suggeriments No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una ... Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Defensora ciutadania Tauler d'edictes i anuncis

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226