Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici -> L'Ajuntament -> El Batle -> Actualitat

L'Ajuntament inverteix 1,3 milions d'euros en la millora de centres escolars i els seus accessos per a l'inici de curs

10 de setembre de 2018

Noguera: "S'ha acabat l'època de les retallades, apostam per la dignificació dels centres escolars"

Moll: "Totes les obres estan finalitzades, a excepció de dos centres que estan en execució, però que no afectaran l'inici de les classes"

Romero: "Aquest estiu també hem asfaltat carrers principals propers a col·legis o zones escolars amb una inversió de 850.000 euros"

Palma, 10 de setembre de 2018.- El batle de Palma, Antoni Noguera, acompanyat per la tinenta de batle d'Educació i Esports, Susanna Moll, i el regidor d'Infraestructures i Accessibilitat, Rodrigo A. Romero, han fet avui balanç de les obres de millora que s'han realitzat en diferents centres escolars de cara a l'inici de curs, previst per a aquest dimecres.

Moll ha explicat que aquest estiu "l'Ajuntament ha invertit 525.000 euros en millores en un total de 27 centres públics".

Pel que fa al pintat de les escoles, se n'han pintades 16, bé pintura interior, exterior o bé altres elements (tancaments de patis, voladissos, etc.), amb una inversió de 395.000 euros.

La regidora ha assegurat que "totes les obres estan finalitzades a excepció de la pintura exterior del Jafudà Cresques i la reparació del voladís al CEIP Els Tamarells, que estan en execució però que no afectaran l'inici de les classes".

En actuacions amb càrrec als fons de la Llei de capitalitat s'ha fet una inversió de 98.000 euros a 8 escoles. Les obres de millora han consistit en sanejament, remodelació de patis o substitució de paviments. També s'han fet petites obres en seguretat en cobertes i altres correctius com millores amb la impermeabilització de murs.

Moll ha defensat que "és el tercer estiu consecutiu de compromís amb l'educació pública de qualitat, amb inversions per a garantir condicions dignes als nostres centres d'infantil i primària".

La regidora també ha explicat que les obres s'han pogut compatibilitzar amb la celebració de les escoles d'estiu "un servei molt necessari, que permet conciliar a les famílies, al mateix temps que ofereix un temps d'oci lúdic i educatiu de qualitat als infants".

Aquest estiu s'han realitzat 32 escoles d'estiu, quasi totes obertes a infants d'altres col·legis. En total, els col·legis públics de Palma han ofert durant l'estiu unes 2.500 places en cadascun dels sis períodes, des del 25 de juny a l'11 de setembre, el que fa un total de 15.000 places.

Rodrigo Romero també ha destacat les obres de la campanya d'estiu d'asfaltat que s'han duit a terme a carrers principals propers a col·legis o zones escolars, que han suposat una inversió de 850.000 euros.

Romero ha explicat que en relació a obres a la via pública "aplicam el criteri de reduir al màxim les ocupacions i obres existents durant aquesta setmana i la següent i en cas de tenir obres en execució aquestes començaran a partir de les 9.30 hores per a no intercedir en les hores d'accés a les escoles".

El batle ha afirmat que "la legislatura passada es va caracteritzar per les retallades i ara hem apostat per la dignificació de les escoles". "Només en el primer estiu, vàrem pintar tantes escoles com a la legislatura anterior i al final d'aquesta haurem actuat a tots els centres escolars de la ciutat", ha explicat Noguera.

Data darrera modificació: 11 de setembre de 2018

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226