Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

Can Balaguer acostarà l'orgue Walcker als més joves

10 d'agost de 2018

L'Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística enceta una nova línea educativa al voltant de l'orgue

Entre setembre i novembre es faran concerts didàctics gratuïts els caps de setmana, oberts a tothom

La iniciativa es complementarà amb concerts escolars que s'inclouran al programa Palma Educa

Palma, 10 d'agost de 2018.- L'Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística enceta una nova línea educativa al voltant de l'orgue Walcker de Can Balaguer, l'únic orgue que es troba en un edifici civil a Mallorca. La idea és donar a conèixer l'orgue de Josep Balaguer entre els més joves després de la seva restauració.

La proposta té dues vessants. D'una banda, un cicle de concerts didàctics oberts a tothom que es faran entre setembre i novembre. D'altra, concerts escolars destinats a centres educatius que s'inclouran al programa Palma Educa i s'oferiran a totes les escoles. Les propostes didàctiques estan dissenyades per un equip de musicòlegs i docents de música, que han posat especial esment a crear espectacles que engresquin tots els membres de la família, sobretot els més petits, fomentant l'interès per la música a partir d'una escolta activa i participativa, així com l'adquisició de nous coneixements sobre el patrimoni musical.

Concerts didàctics

Els concerts didàctics tindran dues activitats diferenciades englobades sota el títol "Amb vosaltres, l'increïble orgue Walcker!". La primera proposta, "Del circ romà fins al cinema", unirà un narrador, música en directe i projeccions per a fer un recorregut per la història del repertori per a orgue escoltant exemples musicals interpretats en directe i amb una participació activa del públic. Es faran els caps de setmana del 29 i 30 de setembre i del 6 i el 7 d'octubre, els dissabtes a les 18 hores i els diumenges a les 12 hores. La segona proposta, titulada "Saps com funciona un orgue?", donarà a conèixer el sistema de producció del so de l'orgue Walcker i inclourà una petita activitat manual per a descobrir com funciona el so mitjançant un "tub sonor" casolà. Es farà el 28 d'octubre i el 10 i 11 de novembre. Ambdues activitats són gratuïtes i cal inscripció prèvia al mail produccio@casmusic.eu.

D'altra banda, el 27 d'octubre es farà la conferència "El músic Josep Balaguer i el seu orgue Walcker" que anirà acompanyada d'il·lustracions musicals. L'activitat, que serà gratuïta, recorrerà el context sociocultural i musical de Palma a la frontissa dels segles XIX i XX, seguint la biografia del músic i fomentador de les arts Josep Balaguer i la història de l'orgue Walcker. L'edat recomanada és a partir de 14 anys.

Data darrera modificació: 13 d'agost de 2018

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?
Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Serveis atenció violència de gènere Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Projectes cofinançats per Fons Europeus Perfil del contractant tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Factura electrònica Targeta Ciutadana Queixes i suggeriments No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una ... Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Tauler d'edictes i anuncis Defensora ciutadania

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226