Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

Visita als molins restaurats de Can Morey

8 d'agost de 2018

La restauració s'ha dut a terme gràcies als departaments de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca i de l'Ajuntament

S'ha instal·lat un panell informatiu on s'explica la història dels molins d'aigua, que es troben en funcionament

Palma, 8 d'agost de 2018.- El regidor de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, Llorenç Carrió, i la directora insular de Patrimoni del Consell de Mallorca, Kika Coll, i la coordinadora general de l'Àrea de Cultura, Francisca Niell, visitaren la restauració dels molins de Can Morey, que es troben al Pla de Sant Jordi. Els molins s'han restaurat gràcies a la institució insular i a l'Ajuntament i s'han obert a les visites públiques. Per deixar constància d'aquest fet, s'hi ha instal·lat un panell informatiu on s'explica la seva història i a través d'uns codis QR es pot accedir a dos audiovisuals en els quals es veu els molins en funcionament. El principal objectiu del projecte és dinamitzar el patrimoni molinològic i evitar-ne la pèrdua.

Can Morey disposa de dos molins d'extracció d'aigua. Amb l'ajuda d'ambdues institucions es va fer una intervenció per garantir el seu bon funcionament. Per les seves característiques i, sobretot pel fet de ser molins en actiu, el Consell de Mallorca, els va seleccionar per incloure'ls dins la Ruta dels Molins de l'Euroregió Pirineus Mediterrània. La Ruta dels Molins pretén donar a conèixer i posar en valor els molins de l'Euroregió Pirineus-Mediterrània i el seu entorn. Formen part de la ruta els territoris de Mallorca, Catalunya, Midi-Pyrénées i Languedoc-Roussillon.

El molí gros, situat devora les cases, fou edificat a la dècada de 1920, mentre que el molí petit es construí l'any 1947 sobre un antic pou de sínia. El personal de la Unitat del patrimoni historicoindustrial de la Direcció Insular de Patrimoni del Consell de Mallorca -amb la col·laboració de la família Barceló Seguí, propietaris dels molins-, varen dur a terme els treballs de condicionament de les torres i de manteniment dels mecanismes. Pel que fa a l'Ajuntament, es va atorgar al propietari una subvenció de la línea de Patrimoni per valor d'uns 3.000 euros. Les feines s'iniciaren el mes de gener de 2016 i varen concloure el mes de maig de 2017.

Data darrera modificació: 8 d'agost de 2018

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?
Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Serveis atenció violència de gènere Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Projectes cofinançats per Fons Europeus tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Perfil del contractant Factura electrònica Targeta Ciutadana Queixes i suggeriments No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una ... Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Defensora ciutadania Tauler d'edictes i anuncis

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226